Confruntarea cu o alegere

Pana in prezent, am primit o reactie destul de negativa de la natura, prin presiunea sa spre unificarea integrală, dar omenirea nu recunoaşte încă acest lucru. Provocarea noastra este de a prezenta omenirii această ocazie şi de a preveni nihilismul, alienarea şi pustiirea care deja au fost resimţite în toata mass-media.

Pe de o parte, a devenit nu doar la modă, dar si amenintator. Mai devreme, s-ar fi putut să fii contribuit la ameliorarea unui anumit tip de tensiune în societate, cu cererea de consum mai mic şi sa fii redus treptat nevoile noastre nesăţioase (utilizarea nelimitată a resurselor noastre naturale, şi aşa mai departe). În prezent, începe să devină periculos, pentru că societatea în sine a devenit obiectul unor influenţe interne foarte rele. Este similar modului in care Hitler a venit la putere, ca si toate tipurile de despoţi şi tirani uzurpatori de tron şi aşa mai departe.

Pe de altă parte, dacă noi nu aratăm următoarea stare umanităţii, în special partii sale dezvoltate, atunci chiar şi în scopul de a reveni la starea anterioară este posibil ca războiul sa ne bata la usa. Pana la urma, dacă oamenii cu avere mare isi vor vedea averea alunecandu-le din mâini, din moment ce totul se devalorizaeaza, ei vor dezlănţui un război. În final, în ciuda distrugerii imense şi a miliardelor de pierderi umane şi tehnologice, o nouă piaţă va apărea şi bogatii pot continua să profite, ca o persoană care tocmai a avut doar o masă copioasa şi aşteaptă până când i se va face din nou foame, pentru a se satura inca o data.

Vedem că există două posibilitati. Dacă nu vom da omenirii o nouă paradigmă de dezvoltare, aceasta se va indrepta inevitabil spre război, ca singura soluţie posibilă. Există o mulţime de cercetari in legatura cu acest subiect. Acest lucru este planificat de natura însăşi, care ne împinge să găsim o soluţie, sub influenţa diferitelor dezastre.

Sau, alternativ o putem aranja, astfel incat societatea umană sa înceapa să se dezvolte spre o nouă stare, o nouă dimensiune, iar atunci vom trece lin catre ea. Dar pentru aceasta este necesar să se iniţieze educaţia integrală.

Dintr-o „discutie despre educaţia integrală” 25.05.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed