Contrar avantajului tuturor

Întrebare: Există ceva în oameni care îi împiedică să își dezvăluie dependența lor unii de alții. Aceasta este ceea ce noi numim egoism. Ce consideri tu, ca un cabalist, ca este egoismul?

Răspuns: Egoismul este iubirea pentru sine, ceea ce este opus iubirii pentru orice altceva: elemente minerale, vegetale, animale și umane ale naturii.

Întrebare: O definiție a acestui concept este aceea că „egoismul este un comportament care este determinat în totalitate de dorința unei persoane care vizează propriul său beneficiu și avantaj.” Esti de acord cu asta?

Răspuns: Aici trebuie adăugat că, de regulă, aceasta este o aspirație contrară intereselor și beneficiilor tuturor celorlalți. Adică nu mă împlinesc doar eu, o fac folosindu-i pe alții.

Observație: Mai mult decat atat, aceasta umplere duce la devastare.

Răspuns: Desigur, pentru că atunci când cineva se împlinește cu ceva, ajunge imediat la un sentiment de gol și o dorință și mai mare de a fi satisfăcut.

Observație: In plus, egoismul nostru nu este controlat de noi, ci de o societate care ne definește valorile.

Răspuns: Obținem aspirații egoiste din afară, fie într-un mod simplu, când comparăm averea noastră cu ceea ce are aproapele nostru, sau vin de sus, nu se știe de unde. Dar în fiecare moment apar noi impulsuri egoiste, ego-ul se dezvoltă și suntem creați cu o dorință generală de a-l satisface.

Din emisiunea KabTV „Post-Coronavirus Era”, 4/2/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: