Copii ai lumii, uniţi-vă!

Dezvoltăm o metodă de corecţie în timpul lecţiilor noastre zilnice. O construim din sursele primare şi din explicaţiile lor, din întrebări şi răspunsuri. Creăm un sistem educaţional în aceeaşi şablon.

Un canal special de diseminare a înţelepciunii Cabala pentru întreaga lume este deschis aici. În definitiv, educaţia este o mare durere de cap pentru părinţi. Toţi sunt îngrijoraţi cu privire la copii lor în toate părţile lumii: America de Nord sau de Sud, Asia, Africa, Rusia şi Europa, China şi Japonia. Problema educaţiei se ridică acum peste tot la diferite niveluri.

De aceea lumea este pregătită să asculte dezvoltarea noastră din această zonă. Comunicăm cu Unesco, organizaţia de vârf responsabilă cu educaţia din lume. Am fost foarte bine primiţi şi reprezentanţii noştri au participat deja la două evenimente în New Zork şi Moscova.

Am descoperit că lumea acţionează pentru a rezolva această problemă, dar nimeni nu are soluţia. UNESCO are aşteptări mari de la noi şi sunt impresionaţi de cantitatea materialelor noastre referitor la aceast domeniu. Este adevărat că azi materialele noastre sparg toate barierele. În fiecare săptămână producem 50-100 de pagini de text nou. În acelaşi timp publicăm o carte ce va fi publicată sub îndrumarea UNESCO. Încă câteva proiecte aşteaptă la rând.

Nu e nici un dubiu că, dacă reuşim să creeăm o generaţie “bună,”  ei la rândul lor vor şti cum să-şi crească copii. Din acest motiv, întreaga problemă este găsirea unui mod să formăm o generaţie care să primească ceva mai mult decât obişnuita cunoaştere, ce ne va da abilitatea să-i transformăm pe copii în fiinţe umane în adevăratul sens al cuvântului.

Ei vor şti motivul şi scopul existenţei lor, cum se pot conecta împreună, de ce încep prin spargere şi de ce trebuie să se corecteze. Pe scurt vor şti cum să aibă o atitudine corespunzătoare pentru această lume.

Apoi realizăm programele educaţionale cu grupurile copiilor noştri. Corectăm aceasta şi găsim multe noi căi între timp. De exemplu, am descoperit faptul că copii se învaţă unul pe altul foarte bine. Astfel, cei de paisprezece ani îi învaţă pe cei de zece ani.

Aceasta se întâmplă deoarece cei tineri îi văd pe cei mai învârstă ca modele, şi vor să fie ca ei, iar ceilalţi sunt mândri de rolul lor. Diferenţa de vârstă crează o minunată legătură. Per ansamblu copiii ce cresc după metoda cea nouă devin complet diferiţi.

În esenţă, toată Cabala este o ştiinţă a educaţiei; o folosim pentru a ne educa. Oricum, asta devine evident printre copii. Nu este o greşeală că s-a întâmplat să crească în braţele noastre din pruncie. Porblema depinde numai de noi pentru că sunt deja pregătiţi să primească metoda de educaţie spirituală de la noi.

Studiul celor zece Sefirot ne explică creşterea persoanei spirituală în interiorul nostru. Putem creşte un copil în acord cu aceleaşi principii aşa cum îl purtăm peste ani (grade) către maturitatea nu doar fizică ci şi spirituală. Aceasta este metoda pe care încercăm să o dezvoltăm, construim şi realizăm.

În această vară plănuim să deschidem o tabără de vară de două săptămâni pentru copiii din toată lumea. Programul va fi transmis pe internet astfel ca orice copil să se conecteze la activităţile comune deoarece acestea se vor întâmpla în timpul vacanţei de vară. Vom încerca să sprijinim unitatea copiilor pe viitor astfel încât să crească şi să devină viitorul  noul grup internaţional fizic şi virtual.

Din  Lecţia 6, Congresul WE! 4/3/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed