Copiii Hiperactivi – Rezultatul evoluţiei Egoismului

Este evident ca exista ceva special in legatura cu copiii nascuti astazi: acestia sunt, in special egoisti, subtili si inteligenti. Ei doresc sa stie „de ce” trebuie sa faca ceea ce le spun adultii, si numai atunci cand acestia nu sunt de acord cu el, adică de ce nu sunt de acord, cu toate (si de obicei, nu sunt!)
Este o generatie complet noua, cu nici o dorinta de a „reusi” in viaţa, ca termen, in  inţelegerea noastra. In primul rand au nevoie de dovada ca viaţa are un sens. Altfel, nu le este mai bine sa se refugieze in droguri, diferite placeri, si propria lume virtuala, mai degraba, decat sa se implice in tot felul de eforturi? Care este problema, oricum?
Nu ne putem descurca cu ei. Nu-i putem pazi de egoismul lor si nu putem raspunde intrebarilor lor. Din aceste motive, adultii utilizeaza toate mijloacele de care dispun pentru a incerca sa imblanzeasca noua generaţie – in special, pentru a infrana hiperactivitatea lor. Cu toate acestea pare “hiper”, numai pentru adulţi. Noii generatii ii pare foarte normala.
Mulţi copii sufera regulat daune permanente cauzate prin utilizarea de medicamente imuno-dependenţe, cum ar fi Ritalin. Acest medicament provoaca, pana la 70 de reacţii adverse, inclusiv sinucidere, psihoze si aritmie, de care parintii nu sunt avertizati in prealabil.
Aceste medicamente sunt inregistrate ca narcotice, si, prin urmare, sunt considerate ca fiind droguri periculoase. In orice caz, practica profesorilor care sfatuiesc parinţii sa prescrie Ritalin copiilor lor, altfel vor fi exmatriculati din scoala, din cauza comportamentului, este inacceptabila. (Este o alta opinie ca Ritalin nu este un drog, deoarece nu provoaca „reactii adverse”, in sensul ca nu provoaca dependenta fizica.)
Parintii insisi nu mai pot purta de grija, a-i tine in frau pe copii lor, si sunt gata de orice! De exemplu, dupa ziarul New York Times, atunci cand autoritatile statului au decis sa opreasca administrarea tratamentului cu electro socuri, copiilor cu probleme, ei s-au confruntat cu insistentele parintilor care sustineau ca socurile electrice nu sunt ceva crud (dureros), dar, ii învaţa pe copii sa se comporte.
Kabbalah ne spune ca traim intr-o perioada unica, de tranzitie si Reevaluare in evoluţia noastra.
In Babilonul Antic, unde a inceput ‘evoluţia’ noastra, am luat decizia de a evolua egoist. Aceasta decizie a fost, in ciuda sfatului lui Abraham, care a cerut ca umanitaţea sa isi continue evolutia altruista.
Si asa, am inceput evolutia noastra egoista, sub influenta fortelor ego-ului.
Astazi, descoperim ca drumul ales de noi este fara iesire. Suntem constienti ca ne-am pozitionat pe noi insine impotriva naturii (a Creatorului).
Kabbalah – testamentul lui Abraham, devine din ce in ce mai revelat in  lume, ca o metoda a unei alt fel de existenţe: una, care este parte integrantă, plina de iubire si in echilibru cu natura.
Kabbalah ne spune ca suferinta ne va forţa sa acceptam felul de existenta propus de Abraham daca nu dorim sa suferim. Putem schimba civilizatia noastra prin  recunoasterea inceputului crizei la nivel global si sa acceptam nevoia utilizarii Intelepciunii Kabbalah.
Suntem destul de înţelepţi pentru a face o alegere bună?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: