Crearea unei familii spirituale

Întrebare: Familia constituie un sistem închis? Cum este posibil să folosim corect tensiunile pe care ea le crează?

Răspuns: În zilele noastre, familiile se ridică de la nivelul animal la nivelul uman. Dacă oamenii înţeleg asta, atunci ei vor avea nevoie să creeze un tip complet nou de familie în care se vine în contact unul cu celălalt şi prin asta se crează o celulă familială corectă şi integrală. Această celulă nu este bazată pe conexiunea animală şi nu pe banii comuni, nici măcar pe copii, fiindcă pentru acest scop au fost create sisteme şi instituţii, care, în principiu, iau toate acestea asupra lor.

Astăzi, in interiorul familiilor, oamenii nu sunt capabili să stea împreună fiindcă părţile cuplului nu sunt legate reciproc în niciun fel la nivelul lor interior. Nivelul anterior rămâne mult în urmă, noi nu mai suntem dependenţi material unii de alţii, nu mai avem niciun motiv să fim împreună. Eu nu mai sunt legat de familie, de casă, nici de copii, nici de religie, nici de satul meu, nici de o anumită muncă, etc. Astăzi, omul este liber, cumpără bilet şi zboară unde vrea şi tu poţi nici să nu ştii unde. El poate să dispară într-un colţ de lume până la sfârşitul vieţii.. Cine poate şti?

În Moscova este un program popular de televiziune numit „Te caut”, unde oamenii se caută unii pe alţii. Asta este, în principiu, chemarea timpurilor. Oamenii dispar, pleacă, şi nu trimit măcar o vorbă despre ei înşişi! Omul găseşte ceva complet diferit, şi el, în acest caz, descoperă o viaţă nouă.

Noi trebuie să înţelegem că familia se ridică de la nivelul animal la nivelul uman. Dacă noi suntem la acel nivel, nu există niciun motiv pentru noi să fim împreună, să facem compromisuri, să ne conectăm. Oamenii nu văd avantajul, sau vreun profit din asta şi, nu văd ce formă de spiritualitate au nevoie să creeze între ei sau, cum să dea naştere unor copii spirituali sau fizici, să creeze aceeaşi celulă care va fi numită „familie spirituală”, şi nu doar o celulă în care conexiunea este împărţirea proprietăţii, apartamentului sau a maşinii, etc. Dacă noi nu aducem oamenii la asta, atunci nu va fi familie. Acest lucru este absolut adevărat!

Noi trebuie să învăţăm oamenii acum să creeze o familie spirituală, adică să fie conectaţi reciproc la nivelul următor, nu la nivelul corporal în care fiecare poate să meargă pe drumul lui.

Din „Discuţie despre educaţia integrală” din 7/8/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: