Creaza-ti propriul sine

Astăzi, avem nevoie sa pregătim oamenii pentru noua lume in acelaşi mod în care ne pregătim copiii pentru lumea noastră. Ar trebui să ne dăm seama că trebuie sa jucam împotriva egoismul nostru, în acelaşi fel cum un copil mic se joacă. Ni se cere sa evocam în mod artificial această nouă lume în imaginaţia noastră.

Evident, ne înşelăm pe noi înşine în acest fel. Da, mă mint pe mine insumi pentru că natura mea egoista mă obligă să smulg pentru mine orice pe care pot pune mâna. Dar trebuie să fiu diferit pentru că altfel nu ma voi ridica la nivelul urmator, nivelul unei fiinţe umane integrale, Adam. Ma pot ridica doar cu ajutorul mediului meu, pe care eu insumi este nevoie sa-l creez.

Deci, rezultă că în cele din urmă trebuie să examinez: „Ce este mai exact acest nou tip de umanitate? Ce ma poate aduce la ea? Ce fel de mediu, influenta, ma poate modela în ceva? Cum pot crea acest mediu pentru mine, astfel incat sa ma schimb? ”

Se pare că, într-un fel, mă ridic. Eu cresc prin asta. În proces devin conştient de toate forţele naturii pe care am nevoie sa le schimb şi sa le folosesc, în scopul de a mă schimba.

Prin construirea acestei noi societati, o persoană atinge cel mai înalt nivel al naturii. Încep să obtin întregul mecanism al dezvoltarii mele şi înţeleg profunzimea completă a motorului care funcţionează în procesul evolutiv. Pasesc pe nivelul de creator care-si transformă propriul sine.

Vă puteţi doar imagina ce psiholog extraordinar devine o persoană pentru ea insasi! Aceasta este motivul pentru care cred că această ştiinţă este cea mai necesară în starea noastră actuală.

Din aceasta devine clar că avem nevoie sa invatam oamenii despre psihologia unei fiinte umane individuale şi societate, despre libertatea de voinţă, să le spunem despre forţele care acţionează în noi şi prin care ne putem influenţa. Cu alte cuvinte, noi insine ne construim societatea care ne va schimba.

Ar trebui să ne studiem şi să ne examinam pe noi insine foarte bine, calităţile noastre interioare, atat personale cat şi sociale, prin tot felul de conexiuni, bazate pe mentalitati, obiceiuri si stiluri de viata. Şi, în consecinţă, trebuie sa construim o influenţă integrală externa asupra omenirii în ansamblu şi pentru fiecare dintre civilizatiile sale, naţiuni, culturi, şi aşa mai departe.

Aceasta este o întreprindere enormă, dar este munca de a face un adevărat Om din noi, şi, prin urmare, aceasta este o munca nobila. Vom crea o fiinţă umană dintr-un animal.

Sarcina cu care ne confruntăm este enorma. Eforturile unei cantitati imense de oameni este necesara aici, şi în primul rând a celor care testeaza toate aceste procese pe ei înşişi, care le studiaza, ridica obiecţii, discuta şi în acelaşi timp încearca să facă ceva. Toata omenirea ar trebui să participe în asta, absolut toţi, tineri şi bătrâni! Fiecare persoană trebuie să fie implicată în acest proces pentru un timp foarte lung.

Dacă dorim să ne ridicam la nivelul următor al dezvoltarii noastre, nivelul imaginii integrale a lui „Adam”, trebuie să ne daruim acestei cautari complet şi să tindem catre starea noastră animala, fizică numai în măsura în care este de fapt necesara, astfel incat acest animal sa poata trai confortabil şi să nu interfereze cu crearea lui Adam din noi înşine.

Acest lucru ne arată de ce starea curentă a umanităţii ne conduce spre asta împotriva voinţei noastre, precum şi motivul pentru criză şi enorma cantitate de şomeri.

În scurta vreme armate imense de miliarde de şomeri vor apărea, şi, ca rezultat doar întreprinderile cele mai necesare, cum ar fi alimentare, de imbracaminte, construcţii, şi aşa mai departe vor rămâne, şi numai în măsura şi cantitatea necesară pentru o existenţă normală. Doar un anumit număr de oameni vor lucra în aceste întreprinderi, sau, poate, toată lumea un pic la un moment dat. Dar toti acestia, indiferent dacă lucreaza sau sunt fără loc de muncă, vor trebui să urmeze educatia integrala.

Cu asta, umanitatea elibereaza resurse extraordinare ocupate in mod egoist, care anterior erau folosite in fabricaţia lucrurilor inutile. Ei vor trece cu totii treptat exact spre construirea următoarei etape: crearea unei societăţi integrale.

Nu vom putea să evitam asta. Avem nevoie sa facem progresiv calea noastra spre acest lucru, deoarece doar mişcarea în această direcţie va netezi starea noastră actuală amenintatoare, care ne conduce spre un război mondial.

Dintr-o „Discutie despre educaţia integrală” # 6, 12/14/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed