Creșterea corectă a unui copil

506.1Comentariu: Ați numit recent educaţia modernă a copiilor coercitivă.

Răspunsul meu: Educația noastră actuală este, desigur, o constrângere.

Unui copil sărac i se dă un rucsac sau o servietă și atât. Pleacă la școală pentru o jumătate de zi. Și ce vede el acolo?

Să presupunem că copiii mici au încă un egoism subdezvoltat. Un copil este așezat la birou, toată lumea stă, el stă și folosește instinctul de turmă.

Dar în principiu, este necesar să educăm în mod viu, în natură, în mișcare. Copiii stau deja cu computerele lor cu tot felul de desene animate înainte de școală. Ei stau mai mult decât se mișcă și se joacă.

Educația adecvată este în mișcare, în jocuri, în interacțiune între ei, în interacțiune live cu profesorul, în înțelegerea lumii, a animalelor, în vizitarea a tot felul de întreprinderi, în discutarea a tot ceea ce se întâmplă.

Tot în discuție, copiii găsesc un limbaj comun între ei, care se dezvoltă până la douăzeci de ani. În același timp, construiești o nouă societate; de la școală la școală, la întreprinderi, la spitale, oriunde, trebuie să meargă împreună, să discute împreună, și astfel să se adapteze treptat la o altă lume, să o simtă mai aproape și mai bine. Pentru ei, pâinile nu cresc în copaci.

De asta avem nevoie. În acest fel întreaga secțiune a populației, clasă cu clasă sau grup cu grup, se îndreaptă spre intrarea în lume. Ei devin interconectaţi în mod corespunzător prin educație integrală, creștere și așa mai departe.

Acest lucru ar trebui făcut literalmente de la grădiniță.

Comentariu: Dar ați spus că nu trebuie să puneți presiune asupra naturii umane.

Răspunsul meu: Acest lucru pune presiune? Aceasta este pentru a atrage lumina superioară pentru ca aceasta să o corecteze. Trebuie să facem asta ca părinți.

De ce crezi că nu faci presiune asupra unui copil? Acum îl transformi în orice vrei, îl forțezi. Ce înțelege, micuțul ăsta? Îl duci la diverse activități, ici și colo.

Întrebare: Asta înseamnă că din copilărie este necesar să educi un copil, dar să-l educi corect?

Răspuns: În comunitatea integrală, desigur. Ei, în general, sunt atrași de asta deoarece egoismul lor se dezvoltă mult mai târziu.

KabTV “Am primit un apel. Creșterea corectă a unui copil” 05.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: