Criza europeana implica multe aspecte

La Stirile ( de la Boston Globe) „ O adunare de varf a liderilor Europeni a esuat vineri, in mijlocul unor neintelegeri privind noul buget pentru Uniunea Europeana, avand ca impact o viitoare lovitura pentru un grup de 27 de natiuni care deja se luptau pentru a stapani criza datoriilor, nemultumirile sociale alimentate de somajul in crestere, plus dubii privind viabilitate pe termen lung a monedei euro curente.

„Liderii au abandonat eforturile de a fixa un aspect al bugetului de un miliard de euro pe termen lung, invocand o noua runda de discutii la inceputul anului viitor in vederea stabilirii unei intelegeri.

„Primul ministru David Cameron al Marii Britanii, alaturi de liderii Olandei, Suediei si alte cateva tari au avansat propuneri explozive care au lasat nemodificata, in cheltuiala, masina administrativa a uniunii.

„Aceasta, a spus el la o conferinta de stiri, demonstreaza ca „Bruxelles continua sa existe ca si cum ar fi intr-un univers paralel,”facand referire la cartierul general al institutiilor uniunii.

„Refuzul de a balansa costurile birocratice, care insumeaza aproape 6 procente din costul total, este o insulta la adresa platitorilor de taxe europeni, cand guvernele fac cheltuieli imense, a spus Cameron.

Impasul, de dupa 2 zile de negocieri a fost al doilea esec din Bruxelles in aceasta saptamana. …

„Bugetul care care inglobeaza in jur de 168$ miliarde pe an, merge in mare parte catre a subventiona fermierii si a alimenta proiectele regionale in tarile membre sarace; politici care initial erau intentionate in a lega Europa impreuna si a stopa discorida economica si care in trecut au alimentat antagonismul si au condus la razboaie sangeroase.

„Graful German, CEO OAO, Sberbank ( Rusia): „In forma sa curenta, Uniunea Europeana Monetara nu are viitor; pe termen lung, zona euro cu toate tarile sale nu poate fi salvata.”

Sursa: http://www.ng.ru/world/2012-11-26/6_es.html

Comentariul meu: Toata lumea intelege ca UE nu poate fi salvata si, de asemenea, nimeni nu intelege ce e de facut! Inca, nu este prea tarziu a se implementa educatia integrala si a pregati societatea sa integreze multele sale aspecte; altfel se va avansa catre razboi.

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: