Cu ce ne hrănim?

Întrebare: De ce nu au scris Cabaliștii un manual pentru viață, astfel încât orice om să poată să îl folosească?

Răspuns: Dacă această carte ar fi fost despre cum să facă profit și cum să câștige ceva, oamenii ar fi citit-o, dar cartea ar fi însă despre cum să renunți, cum să dăruiești. Deci, cui să i-o oferi? Dacă aș fi avut ceva interesant pentru oamenii obișnuiți, aș fi făcut-o demult. Toate posturile TV cu audiență mare m-ar fi chemat pentru interviuri: ”Are o rețetă pentru o plăcere infinită.” Dar aici, din contra, este o barieră psihologică: Trebuie să ne transcedem natura noastră și să avansăm către următorul nivel și apoi vom primii plăcere.

Așadar, cum să mă ridic deasupra ”pragului de strangulare” al morții? Oamenii cred că ating următorul nivel, viața spirituală, după ce corpul moare. Chiar nu înțeleg, de ce le stă corpul în drum…dar așa văd ei lucrurile: corpul este îngropat în pământ și sufletul se ridică ”în sus”. Cum îmi imaginez o stare în care îmi ucid egoul? Se spune: ”cel care vrea să trăiască trebuie să se omoare el însuși” Numai atunci pot începe cu adevărat să trăiesc. Dar cum pot realiza asta? Cum pot explica asta oamenilor?

Aici, oferim remediul înaintea bolii. Mai întâi, informăm oamenii că sunt bolnavi, ceea ce înseamnă că acționăm la fel ca Creatorul, care revelează criza în umanitate. Astăzi, toată lumea simte, într-o oarecare măsură, probleme, deci, care este diagnosticul? Egoul nostru este de fapt boala.

Dar asta nu este suficient, trebuie să vină un specialist să vorbească ca el să asculte, pentru că dacă oamenii nu ascultă, atunci boala va continua să se dezvolte, până când durerea le va ascuții auzul.

În general, umanitatea trebuie să audă ceea ce este important. Întreaga problemă este conexiunea greșită între oameni. Din acest motiv nu știu cum să trăiască în mod corect în lumea integrală, nu știu cum să își educe copiii și cum să că stabilească relații corecte. Trebuie să realizeze faptul că întreaga problemă este egoul nostru. Mai târziu vor putea să poarte aceaste converasții și să explice cum oamenii ar trebui să se conecteze prin educația integrală.

Apoi oamenii vor înțelege în sfârșit ce se întâmplă; vor înțelege că au fost conduși spre a ”înebuni”, prin orice mijloc posibil, că trebuie să muncească 14 ore pe zi pentru a nu mai avea timp să se gândească la nimic altceva. Copiii sunt educați intenționat în aceste scop în școli, canalele TV transmit serii de crime și violuri și toate astea sunt pentru a transforma un om în zero, într-un ”animal”, pentru ca el să nu poată să găsească o soluție pentru viața lui..

Întrebare: De ce nu duc Cabaliștii o campanie împotriva egoului, la fel cum există campania împotriva fumatului? De ce nu scriu o carte despre cum să împiedice „febra egoistă”?

Cabaliștii nu au aceași autoritate și putere pe care o au doctorii, Baal HaSulam a încercat deja să îi avertizeze pe oameni, dar ei nu l-au ascultat. Cât despre ”o campanie de efect”, și ea are un motiv egoist. Fabricile de țigări pot pierde bani, dar alt grup face profit din asta, de exemplu producătorii de alimente care produc alimente nesănătoase. Ei profită atunci când oamenii nu fumează și nu mor mai devreme de cancer, pentru ca să le cumpere produsele mai mulți ani. Aceste produse îi fac pe oameni să fie bolnavi și, în același timp companiile care fabrică medicamente devine mai bogate. Principalul lucru este de a ține oamenii în ”țarcuri”, la fel ca animalele, în rutina vieții moderne care nu le permite să gândească prea mult la ceea ce este important.

Totul se întâmplă pentru ca cineva să facă profit din societate de consum. Astfel, totul ar merge la infinit dacă nu ar există planul naturii. Am rămâne sclavi care consumă ceea ce ne oferă supermarketurile și media, fără nicio altă alegere. Dar Creatorul are alte planuri și ne apropiem de colapsul trendului actual capitalist.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala din 15.02.2013, ”Pacea”

2 Comentarii

  1. De ce trebuie sa CEREM Creatorului ?
    Creatorul este atotputernic si stie de ce avem nevoie !!!
    Mai este necesar sa CEREM ?

  2. Creatorul vrea ca noi sa devenim o creatura independenta, este ca un parinte care vrea ca fiul sau sa devina cel putin la fel ca el, daca nu chiar superior. De aceea nu ne tine tot timpul de mana, cateodata ne da drumul si ne lasa sa ne descuram singuri, ca sa ajungem sa realizam si sa fim constienti. Trebuie sa ajungem la revelarea Creatorului in mod constient, nu asa cum am fost la inceput, cand nu cunoasteam partea opusa…

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed