“Cu viteză maximă în direcția greșită” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCu viteză maximă în direcția greșită

Uralele victorioase ale palestinienilor și suspinul de ușurare ezitant pe care israelienii l-au scos la începutul încetării focului, ambele sunt autentice. Israelul a câștigat bătălia, dar a pierdut războiul, iar palestinienii o știu. Cu fiecare campanie, controlul nostru asupra pământului slăbește, în timp ce a lor crește. S-ar putea să câștigăm și viitoarele bătălii, dar lumea este alături de palestinieni. Dacă vom continua să luptăm împotriva lor doar la nivel fizic, vom pierde în cele din urmă războiul și pământul pe care trăim.

Singura modalitate prin care putem câștiga este la nivel ideologic. Dacă înțelegem de ce suntem aici și ce beneficii aduce prezența noastră aici pentru întreaga umanitate, vom câștiga sprijinul lumii. În caz contrar, națiunile nu au nevoie de o țară ai cărei oameni se urăsc atât de profund, încât cei 120 de membri parlamentari ai lor sunt împărțiți în zeci de partide. Simțul urii reciproce emanate de această mică țară este atât de caustic încât întreaga lume este tulburată de ceea ce se întâmplă pe această mică bucată de pământ, care este aproximativ de mărimea Connecticutului. Depunem eforturi mari pentru a ne întări și a ne fortifica, dar mergem cu viteză maximă în direcția greșită.

Trebuie să ne reamintim mereu că puterea noastră stă în unitate și numai în unitatea noastră. Nimic altceva nu va rezista mult timp. Sistemele de apărare precum Domul de Fier sunt bune doar atât de mult timp cât durează, dar protecția permanentă pentru poporul Israel vine atunci când ne gândim unii la alții în loc să ne gândim la noi înșine.

Strămoșii noștri au fondat națiunea pe baza responsabilității reciproce și a iubirii de ceilalți. Am conceput porunca: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” și am făcut din aceasta principiul nostru cel mai important. Fără să îl trăim, nu suntem fideli moștenirii noastre, bazei poporului nostru, deci nu suntem cu adevărat Israel. Și întrucât nu suntem cu adevărat Israel, nu ar trebui să avem nicio pretenție asupra țării lui Israel. Asta simt arabii, la fel ca lumea întreagă.

Pentru ca pretenția noastră asupra pământului să fie valabilă, trebuie să fim fideli vocației noastre: să fim „o lumină pentru națiuni”. Atât timp cât suntem divizați, ei simt că nu le aducem decât întuneric. Ei simt că suntem cauza a tot ce nu este în regulă cu lumea și tocmai din cauza urii noastre unul față de celălalt. Prin urmare, dacă ne ridicăm peste ură și ne unim, lumea va fi alături de noi, inclusiv palestinienii. Dacă cedăm diviziunii, lumea ne va scoate de aici.

Cartea Zohar (Aharei Mot) a scris despre semnificația unității noastre, în urmă cu multe secole. În cuvintele rabinului Shimon, „‘Iată cât de bine și cât de plăcut este și pentru frați să stea împreună’. Aceștia sunt prietenii, așa cum stau împreună și nu sunt separați unul de altul. La început, par a fi oameni în război, care doresc să se omoare unii pe alții … apoi se întorc să fie în iubire frățească … și prin meritul tău, va fi pace în lume”. Fie ca noi să urmăm sfaturile înțelepților noștri și să evităm pedepsele ignoranței noastre.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed