“Cum este șeful sau liderul tău ideal?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum este șeful sau liderul tău ideal?

Un lider ideal ar trebui să fie sensibil față de ceilalți.

Nu există însă exemple de lideri ideali, iar dacă am găsi un astfel de exemplu, am descoperi mai târziu că este o minciună.

Pentru a merita un lider care este sensibil la ceilalți, avem nevoie de un anumit tip de educație, din care să înflorească un astfel de lider. Cu alte cuvinte, problema este mai răspândită decât la oamenii care ajung în poziții de putere; este o problemă cu educația în general. Educația este cea mai mare problemă a lumii, adică nu îi învățăm pe oameni cum să devină ființe umane.

Educația de care avem nevoie astăzi este de a crește oamenii să devină ființe umane în sensul cel mai deplin al termenului. Adică, o ființă umană este acela care se ridică deasupra nivelului animal al existenței – unde acordăm prioritate propriului beneficiu în detrimentul beneficiului altora – și care se relaționează cu ceilalți din iubire și grijă autentice.

Bazat pe videoclipul „Care este principala caracteristică a unui lider ideal?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: