Cum ne putem influenta copii?

Intrebare: Ce inseamna sa cresti un copil cu `Torah si poruncile ei si cu intentia de a darui in loc de iubirea pentru el insusi?

Raspuns: Poruncile sunt pasii pentru corectarea dorintelor nostre egoiste, dorinta de a primi placere, care se dezvaluie mai mult cu fiecare pas si care impiedica iubirea intre noi. Totusi, cand corectam acest egoism care ne desparte si care se transforma in daruire, iubirea se manifesta in mod special in el, si devine aliatul nostru. In acest fel ne referim la Torah si poruncile ei.

Torah este Lumina care reformeaza, dragoste si daruire, iar poruncile sunt actiuni prin care se corecteaza dorintele oameilor in dragoste si daruire. Torah este metoda care ne permite sa atingem iubirea, unirea si daruirea pentru ca ea contine Lumina, forta corectiei. Aceasta Lumina a creat dorinta si numai ea o potae corecta. Totusi, exista o conditie: trebuie sa dorim corectia, sa-i cerem Luminii a actioneze. Acesta este rolul omului.

Copii nu sunt crescuti nici de mama nici de tata, sau de scoala si educator. Chiar daca esti cel mai mare Cabalist, nu ai fi in stare sa cresti un copil; doar o societate adecvata o poate face. Nu conteaza cat de mult parintii investesc in copii, copiii nu iau nimic de la parinti, ci mai degraba cad sub influenta mediului pe strada sau la scoala si de acolo isi aleg modele de comportament si valori ale vietii.

Ei isi percep mama si tatal ca  sistem si nu ca si mediul lor. Mediul este ceva apropiat copiilor.Care vorbeste o limba pe care copii o inteleg si care ii intelege pe ei. Sunt pe acelasi nivel. Nevoia de mediu apare in jurul varstei de trei-patru ani, si este necesar sa punem limitele corespunzatoare in jurul lor.

In intelepciunea Cabalei, invatam ca putem percepe sau pe Partzuf care ne este egal, sau unul mai inalt care coboara la noi. Nu avem nici o perceptie deasupra nivelelor egale cu noi. De aceea copilul isi percepe tatal si mama ca pe cineva care trebuie sa il serveasca.

De aceea este posibila educatia doar prin mediu. Creati un mediu potrivit copiilor vostrii. Apoi, o sa puteti sa ii infuentati.

Din partea a 4a Lectia zilnica de Cabala 10/10/10, “Dragostea pentru Creator si dragostea pentru fiinta creata”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: