“Cum poţi scăpa de gândirea negativă?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Cum poţi scăpa de gândirea negativă?

Pentru a scăpa de gândirea negativă și de toate problemele și crizele care decurg din aceasta, trebuie să fim conectați la gândirea fundamentală, care există înainte și dincolo de toate gândurile noastre – gândul care guvernează natura pe toate nivelurile ei: mineral, vegetal, animal și uman.

Cum putem obține acces la acel gând sublim atotcuprinzător?

Printr-o formă corectă de conexiune între noi.

În starea noastră actuală, emanăm gânduri și influențe negative prin menţinerea unei intenții egoiste asupra tuturor dorințelor noastre. Această intenție egoistă este exprimată ca o mulțime de „viruși” de exploatare a celorlalţi pentru profit, statut și control.

Cu cât gândim și acționăm mai mult în conformitate cu un modus operandi egoist, cu atât răspândim mai mult acești viruși către alții și, ca urmare, din ce în ce mai multe fenomene negative abundă în lumea noastră.

Egoismul nostru infectează societatea, devine mutant în societate și apoi se întoarce la noi cu o forță mult mai mare. În curând, cu toții vom suporta agonizând condiții de viață contaminate, în care conexiunile noastre egoiste se vor intensifica pentru a deveni din ce în ce mai negative și mai detestabile.

Astăzi, experimentăm diferite mutații ale urii, competitivității, invidiei, poftei, mândriei, controlului și a unei constrângeri din ce în ce mai mari de a exploata pe oricine și orice, dacă ne servește împlinirea personală.

Problema cu o asemenea abundență de gânduri negative este că obiectivele noastre de a deveni mai împliniți ne acaparează din ce în ce mai mult și constatăm că nici noi, nici ceilalți nu ne bucurăm cu adevărat în astfel de circumstanțe.

Ego-urile noastre se dezvoltă pentru a ajunge la concluzia că, dacă continuăm să încercăm să beneficiem personal în detrimentul altora, atunci nimeni nu câștigă și ne vom trezi din ce în ce mai neputincioși.

Cum putem, așadar, să ne schimbăm modul de gândire negativă și să declanșăm o altă formă, pozitivă, de dezvoltare?

Ar trebui să căutăm modalități de a transforma acest sistem, în conformitate cu principiul „Nu face altora ceea ce tu urăști” și „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Cu alte cuvinte, conectându-ne între noi pozitiv și investind în crearea unei societăți care sprijină, încurajează și ridică membrii să gândească și să acționeze pozitiv, deasupra înclinaţiei egoiste, atunci ne vom transforma pozitiv gândirea. Prin valorificarea și respectarea exemplelor de a face bine lumii și celorlalţi, atunci gândurile despre cum să îi influenţăm pozitiv pe ceilalți ar începe să se răspândească în societate, înlocuind gândurile negative, care decurg din valorizarea și respectarea obiectivelor individualiste și materialiste.

„Virușii” pe care îi răspândim între noi ar deveni apoi pozitivi. Gândurile pe care ni le transmitem sunt considerate viruși, deoarece ne pătrund, fără conștientizarea noastră. Este ca și cum am ghida alte persoane, concentrându-ne intențiile bune asupra lor, iar aceste intenții servesc pentru a-i influența pozitiv. Apoi vom face din lume un loc mai bun și mai sănătos.

Fiecare găzduim o anumită scânteie a universului și avem ocazia să ne asumăm responsabilitatea pentru această scânteie și să o activăm, prin crearea unei societăți care încurajează și susține conexiunile umane armonioase.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: