Cum să convingem o persoană să se schimbe

La ştiri (oe bakadesuyo.com) „Schimbarea comportamentului nu este uşoară. Dar există o importantă conferinţă TED care arată un mijloc simplu prin care oamenii sunt împinşi să facă un lucru bun. Şi se bazează pe principiul că putem să ne folosim de tot în viaţa noastră de zi cu zi.

Alex Laskey a vorbit despre felul în care noi ne putem folosi de psihologia schimbării comportamentului pentru a-i face pe oameni să reducă din consumul de energie.

Mai mulţi studenţi au agăţat afişe pe clanţele uşilor oamenilor pentru a le cere să închidă aerul condiţionat şi să pornească ventilatoarele. Mesajul afişelorr folosite era variat.

După dumneavoastră, care mesaj a fost cel mai eficient?

–          Economisiţi bani

–          Salvaţi planeta

–          Fiţi un bun cetăţean

De fapt, niciunul dintre ele nu era.

Nimeni nu le-a dat atenţie. Nimeni nu a oprit aerul condiţionat.

Dar un al patrulea mesaj a funcţionat.

–          Vecinii voştri o duc mai bine

Un sondaj arată că 77 la sută dintre vecinii voştri au spus că opresc aerul condiţionat şi pornesc ventilatoarele. Vă rugăm, alăturaţi-vă lor!

Este o probă de comportament social pusă în practică. Robert Cialdini, autorul cărţii „Influenţe”, mi-a explicat în cadrul unei întâlniri cu el că „oamenii vor fi gata să spună da cererii voastre, dacă le dovediţi că şi alţi oameni ca ei au spus da.”

Nu ne place să credem că suntem influenţaţi de comportamentul altor persoane, dar cu toţii suntem. Şi una dintre cele mai bune modalităţi de a provoca o schimbare de comportament este să exploatăm acest lucru.

Comentariul meu:Cabala apelează la această importantă proprietate a influenţei mediului asupra oamenilor pentru corectarea lor. Sub influenţa mediului, o persoană este gata să facă şi acţiuni altruiste. De aceea, atunci când se află într-un asemenea mediu, ea va fi în măsură să se supună fără un consimţământ prealabil. Astfel, în loc să încercăm să influenţăm o persoană, trebuie să creăm mediul potrivit în jurul ei.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed