“Cum să facem din 2021 cel mai bun an al nostru” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCum să facem din 2021 cel mai bun an al nostru

În fiecare an, pe 28 decembrie, oamenii sărbătoresc Ziua Bunei Eliberări, când aruncă, sparge sau arde obiecte, imagini sau notări care reprezintă amintiri rele din anul precedent. Anul acesta, evenimentul inspirat de o tradiție latino-americană a fost deosebit de remarcabil, deoarece oamenii s-au aliniat în Times Square pentru a-și sparge amintirile proaste. La urma urmei, 2020 nu a oferit mult de aruncat și de spart?

Înțeleg de ce oamenii vor să spargă amintirile proaste și de ce speră ca ele să nu se mai întoarcă niciodată. Dar știu, de asemenea, că „spargerea” amintirilor proaste, adică a le pune în spatele nostru și a uita de ele, este cel mai bun mod de a garanta că se vor întoarce și probabil mai intens decât înainte.

Tratăm evenimentele neplăcute ca pe niște nenorociri, dar nu sunt. Dacă nu există un scop pentru evenimente neplăcute, oricât de dureroase, atunci există un scop pentru evenimentele de bun augur, cele care ne plac și ne fac să ne simțim bine? Dacă ceva nu are sens, cum poate opusul său să aibă vreun sens?

Ceea ce a apărut în anul care a trecut, în special în SUA, este ura, în principal între stânga și dreapta. Dacă ar putea să o depășească, ar prospera în toate: sănătate, educație, economie și în orice alt sens. Ceea ce distruge America este ura între stânga și dreapta și între negri și albi.

Revelarea urii în sine nu este rea. Ce este rău este când nu faci nimic în acest sens. Ura printre oameni este dezvăluită, așa că ne vom ridica deasupra ei. Oricât de mult am încerca să o înăbușim, nu va funcționa. Americanii au încercat să suprime ura între negri și albi, probabil de la începutul sclaviei. Au purtat un război civil pentru ura rasială, totuși rasismul este la fel de viu și la fel de vehement acum ca întotdeauna. Mai mult, acum distruge întreaga societate americană.

Acest lucru ar trebui să ne învețe ceva: nu putem șterge ura; nu ne putem ridica decât deasupra ei. Adică, nu putem decât să ne sporim dorința de a ne uni, înțelegând că unitatea este esențială pentru supraviețuirea noastră, până la punctul în care unitatea tocmai cu cei pe care îi urâm este mai importantă decât să eliminăm aversiunea.

Când vom face asta, când vom face unitatea atât de importantă pentru noi, ne vom da seama că acesta a fost întregul scop: în primul rând de a experimenta ura. Dacă n-ar fi fost revelarea urii, n-am fi fost nevoiţi să creăm o unire atât de puternică. Acum, datorită animozității anterioare, am format unitate la niveluri de care nu am știut niciodată că există.

Din acest motiv, nu ar trebui să spunem „eliberare bună”, la nimic care nu ne place. Dimpotrivă, trebuie să căutăm defectul, care a venit să ni-l arate. Și acea defecțiune, într-un fel sau altul, va fi întotdeauna legată de lipsa noastră de iubire unul față de celălalt.

Așadar, pentru anul următor, le doresc tuturor un an de calcul, un an de înțelegere pentru ce se întâmplă lucrurile, de ce ar trebui să ne unim și cum putem să realizăm asta. Acest lucru va da anului 2020 scop și semnificație și va face din 2021 cel mai bun an al nostru.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed