„Cum să-i iubesc pe alții ca pe mine însumi?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: „Cum să-i iubesc pe alții ca pe mine însumi?”

Noi știm ce vrem să primim pentru noi înșine. Ar trebui să fie același lucru cu ceea ce vrem să dăruim celorlalți.

Deci, trebuie să ne amintim că a-i iubi pe ceilalți înseamnă, în primul rând, să-i tratăm pe alții așa cum ne tratăm pe noi înșine.

Desigur, din moment ce natura noastră este egoistă—prioritizând beneficiul propriu în detrimentul celorlalți și, de asemenea, adesea pe cheltuiala lor—atunci a gândi și a acționa în aceeași măsură față de alții este împotriva naturii noastre și pare imposibil.

Dacă avem o scânteie inițială a dorinței de a-i iubi pe ceilalți ca pe noi înșine, ar trebui să căutăm un studiu regulat care să ne ghideze cum să ne ridicăm deasupra conexiunii noastre egoiste înnăscute și să intrăm într-o conexiune altruistă opusă. De asemenea, ar trebui să căutăm un mediu de susținere, adică oameni cu o înclinație similară care să ne ofere încurajări, reamintiri și exemple care să ne ajute să facem această trecere de la a ne iubi pe noi înșine (egoism) la a-i iubi pe alții (altruism) din nou și din nou.

Mai mult decât atât, angajându-ne într-o astfel de învățătură și într-un mediu de susținere, începem să atragem spre noi forța pozitivă a iubirii, a dăruirii și a conexiunii care sălășluiește în natură. Tocmai această forță este cea care ne conferă capacitatea de a-i iubi pe ceilalți ca pe noi înșine. Dobândim o astfel de abilitate adaptându-ne la această forță prin creșterea dorinței noastre de a ne conecta în mod pozitiv și altruist la ceilalți prin învățarea înțelepciunii unei astfel de conexiuni și a sprijinului reciproc.

Bazat pe „Ultima generație” de la KabTV cu Dr. Michael Laitman din 6 iunie 2018. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed