“Cum să învingi frica – Sfatul unui cabalist” (Times of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Cum să învingi frica – Sfatul unui cabalist

Lasă frica să plece. Nu te gândi la ce se va întâmpla în clipa următoare.

Nu știm nimic despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în viața noastră. Prin urmare, cel mai bine este să o lăsăm să curgă. Avem un astfel de potențial în noi. Renunțarea la frici necesită ceva antrenament dar avem nevoie de ea.

Frica vine din dorința noastră de a controla situațiile în care ne aflăm și când nu le putem controla. Când renunțăm la frică, atunci aparent controlăm situațiile dintr-un alt capăt. De exemplu, luați una dintre cele mai comune temeri: frica de moarte. Moartea noastră este inevitabilă. Acceptând faptul că vom muri cu siguranță, ne putem imagina cum va continua lumea să se dezvolte după ce vom pleca, să fim de acord cu acea imagine și să renunțăm la orice frică actuală pe care o avem.

Cu toate acestea, nu există pași stabiliți pentru a renunța la frică. Este diferit pentru fiecare persoană. Unii oameni încep să se gândească în sensul „Ce se va întâmpla cu lumea după ce voi fi plecat?” „Cum își vor continua viața cei dragi și rudele mele?” „Ce se va întâmpla cu moștenirea mea?” și „Cum se va desfășura moștenirea mea?” În fața acestor întrebări, trebuie să facem o altă corectare – a atitudinii noastre față de viață și moarte care se află în spatele fiecărei noastre frici.

Ar trebui să ne transformăm fricile într-o predare absolută în fața voinței naturii – voința care ne-a creat și care ne susține – care ne cere să facem un anumit fel de efort. S-ar putea să mai trebuiască să trecem prin multe momente înspăimântătoare până ajungem la capătul drumului nostru pământesc, așa că ar trebui să încercăm să ne liniștim.

Legile naturii care ne-au creat și care ne susțin și pe care în cele din urmă suntem conduși să le descoperim, se află într-o stare de calm și odihnă absolută. Prin urmare, ar trebui să urmărim să emulăm calmul naturii.

Suntem calmi atunci când nu suntem îngrijorați de ceea ce se va întâmpla în clipa următoare. Este un punct greu de exprimat pentru că nu este vorba doar despre curgerea curenților vieții. Dimpotrivă, trebuie să ne bazăm pe legile naturii care operează asupra noastră în fiecare moment, care controlează totul și pe toți.

Din moment ce trăim în cadrul unor legi fixe și determinate ale naturii care dețin control total asupra vieții noastre, atunci nu avem de ce să ne îngrijorăm. Vrem să interferăm cu legile care conduc pe toată lumea și totul prin corecții? Bineînțeles că nu. Atunci am putea la fel de bine să ne liniștim și să mergem mai departe cu viața noastră.

Această stare de calm indică acordul. Înseamnă că suntem de acord cu legile naturii, ceea ce este destul de dificil, pentru că vrem mereu să ne reținem, să verificăm ce se întâmplă în planurile naturii și să argumentăm că poate lucrurile ar trebui să se desfășoare puțin diferit.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: