Cum sa te aperi de probleme inutile

Intrebare: In timpul invataturii principiilor integrale, omul primeste sentimentul de cooperare si dupa aceasta se intoarce la lumea exterioara in care este nevoit sa actioneze impreuna cu zeci de oameni. Trebuie sa mearga la policlinica, la scoala, etc. Acolo se intalneste cu o imagine inversa, in care totul este indreptat spre a primi cat mai multi bani fara a da nimic in schimb. Cum trebuie el sa lucreze cu un astfel de sistem groaznic ?

Raspuns: Ca sa fiu  sincer, nu stiu exact ce sa spun, pentru ca eu nu ma gasesc in nici un sistem, eu de fapt sunt izolat n de lume .Stiu ce e lumea, ce se intampla in ea, adica: internet, televizor, radio, ziare, sunt in legatura cu multi oameni si primesc o cantitate enorma de informatii din toate aceste surse, dar nu am contact personal cu aceste organizatii.

Inteleg ca viata este foarte grea, ca scoate omul din fire, ii ia sanatatea si nervii.Se poate ca trebuie totusi sa reactionam la tot cu binele. Eu presupun ca in acest fel poti cel putin sa te aperi de probleme inutile.

Nu te certa si nu face din tine un prost, tu esti doar un om serios, normal, intelligent care intelege viata si nu face din el insusi un atacator agresiv ci se adreseaza oamenilor cu respect, se adreseaza cu sentiment de autorespect, se poate chiar ca un profesor cu elevi sai, cred ca trebuie formata astfel o alta atmosfera.

Din programul  „Scoala pentru educatia integrala”  24.09.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: