“De ce atât de mulți oameni au depresie în zilele noastre?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce atât de mulți oameni au depresie în zilele noastre?

Depresia este o senzație de lipsă de vitalitate. În vremurile noastre actuale, suntem în tranziția către un alt nivel al vieții care începe să ni se arate. Se exprimă prin interdependență și interconectare în creștere în întreaga lume, pe care le simțim negativ, deoarece încă nu realizăm cum să ne adaptăm la noile condiții în care ne-a pus natura.

Depresia este una dintre senzațiile cheie negative pe care o simt mulți oameni în timp ce ne îndreptăm către un nou nivel de dezvoltare umană. Cu cât ne dezvoltăm mai mult într-o eră care cere să învățăm cum să realizăm în mod pozitiv interdependența și interconectarea noastră, cu atât ne vom simți mai mult în umbrele acestei ere, cu senzații negative crescânde de lipsă de sens, lipsă de scop, epuizare și o lipsa de vitalitate generală. Scopul acestor senzații negative este de a ne semnala că trebuie să aibă loc o anumită schimbare a atitudinilor noastre, dacă dorim să ne schimbăm senzațiile negative în unele pozitive.

Dacă facem o anumită schimbare pentru a ne realiza interdependența și interconectarea în mod pozitiv, vom invita apoi o nouă forță a vieții în viața noastră: forța pozitivă care există în natură. Vom descoperi apoi cum va dispărea gama de probleme pe care le experimentăm, de la probleme la nivel personal, cum ar fi depresia, anxietatea, singurătatea și stresul, până la problemele de la nivel social, național și ecologic.

Pe de o parte, facem tot posibilul pentru a ne susține abordarea egoistă, individualistă și materialistă depășită a vieții. Cu toate acestea, depresia în creștere, singurătatea, anxietatea, stresul și alte probleme vor continua să ne arate eșecul. Astăzi, natura acționează asupra noastră ca un fel de rolă de abur evolutivă, împingându-ne să ne ridicăm la un nivel diferit de existență, care include înțelegerea existenţei noastre aici, încotro ne îndreptăm și cum ar trebui să ne conectăm pozitiv,  deasupra unităților noastre egoiste. Omenirea se confruntă acum în mod specific cu această provocare.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: