“De ce atât de mulți oameni încearcă să trăiască mai mult?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce atât de mulți oameni încearcă să trăiască mai mult?

În general oamenii nu știu de ce vor să trăiască mai mult. Prin urmare, încurajez să te oprești mai întâi pentru a întreba „De ce trebuie să trăim mai mult?”

Să spunem că am un elixir al vieții. Poți lua o picătură și vei trăi încă o sută de ani. Atunci ce? Cum te va ajuta asta?

Avem un instinct de viață foarte puternic. Dacă am putea alege să trăim o altă rundă de viață, atunci cei mai mulți ar merge pentru asta, doar din frica de a muri. Cu alte cuvinte, impulsul nostru de a continua să trăim nu provine dintr-o motivație pozitivă, ci dintr-o motivație negativă – frica noastră de moarte.

Ne temem de moarte și încercăm să scăpăm de ea atunci când ne lipsește un scop clar în viață. Alternativ, sunt și o mulțime de bătrâni care sunt de acord cu moartea, care au dorința de a se întinde și de a nu se mai ridica niciodată. Pur și simplu s-au săturat de viață și văd că este inutil să suporte aceleași mișcări zi de zi.

Pe de altă parte, dacă găsim scopul vieții și vedem că atingerea lui justifică prelungirea vieții, atunci ne putem simți liberi să cerem o viață mai lungă: să mergem la casierie, să ne scriem declarațiile și să comandăm elixirul. Totuși, dacă aș avea un astfel de elixir de oferit, atunci personal nu l-aș da nimănui. În schimb, ar trebui să ne adaptăm mișcările către scopul vieții noastre în cadrul de timp natural care ni s-a oferit.

În timp ce oamenii urmăresc diverse scopuri în viață, scopul final al vieții pe care toți îl vom atinge în cele din urmă este o simțire eternă a forței naturii care ne-a creat și ne susține, care este o forță a iubirii și a dăruirii. După cum am menționat anterior, sensul și scopul vieții nu poate fi unul adevărat dacă nu implică atingerea unei simțiri eterne și nu implică scopul de a aduce beneficii celorlalți și naturii.

Înțeleg că este destul de complicat să ajungi la o decizie de a urmări un astfel de obiectiv și este și mai complex să-l implementezi. Cu toate acestea, dacă ne îndreptăm într-o astfel de direcție și folosim metoda, instrumentele și mediile sociale pe care le avem la dispoziție pentru a ne întări în acest scop, atunci am descoperi în cele din urmă un nou echilibru cu natura. De asemenea întrebările despre o viață mai lungă ar dispărea din ţelurile noastre.

Bazat pe videoclipul „De ce atât de mulți oameni încearcă să trăiască mai mult?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Semion Vinokur. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: