“De ce Israelul, o națiune mică, primește atâta atenţie la știri?” (Times of Israel)

Michael Laitman pe Times of Israel: “De ce Israelul, o națiune mică, primește atâta atenţie la știri?

În peisajul global complex de astăzi există un contrast puternic între cei care susțin și se opun Israelului. Este o tensiune care se întinde peste granițe, reflectând o forță care constrânge poporul Israel să-și stabilească unitatea în mijlocul discordiei.

Israelul, într-un fel sau altul, deranjează lumea în general. Stă viu în lumina reflectoarelor, dezvăluindu-se în toată puterea sa ca o rană deschisă asupra corpului colectiv al lumii. Este o tulburare majoră care atrage atenția și solicită o examinare atentă a dinamicii mai ascunse în joc.

Având în vedere dimensiunea mică a Israelului în comparație cu superputerile globale, imaginea de suprafață bazată pe viziunea noastră imediată îngustă, corporală și materialistă nu poate înțelege impactul deplin al acestei națiuni. În ciuda amprentei sale geografice minuscule, unitatea națiunii reverberează la nivel global, uimind pe oricine încearcă să-i evalueze impactul real. Este un puzzle care necesită o schimbare a focalizării de la tărâmul fizic la conexiunile mai profunde care leagă oamenii și națiunile.

Cum atunci, o națiune atât de mică, aproape neobservată pe harta lumii, atrage o atenție și o reacție atât de răspândită? Răspunsul este în înțelegerea interacțiunii complicate dintre existența corporală și spiritualitate. Noi, poporul Israel, ne aflăm chiar în acel moment. Indiferent dacă suntem sau nu conștienți de asta, deținem de fapt cheia rezolvării complexităților care ne înconjoară.

În ciuda a relativ micii noastre dimensiuni și cantităţi, devine imperativ pentru noi, poporul Israel, să ne afirmăm semnificația pe scena mondială. Existența noastră deține într-adevăr un nivel mare de importanță în marea tapiserie a afacerilor globale. Cum? Este că atunci când ne unim ca o singură națiune deasupra diviziunilor noastre interne, atunci influenţăm lumea cu o influență armonioasă și sănătoasă, fără precedent. Făcând acest lucru, ne aduce în contact cu forțele pozitive mai profunde care există în natură, iar o astfel de influență unificatoare în subconștientul umanității trezește capacitatea fiecăruia de a se uni deasupra dorințelor egoiste dăunătoare, exploatatoare și dezbinătoare care pândesc în natura umană. În schimb, dacă lăsăm dorințele noastre egoiste și diviziunile noastre interioare să ne învingă, atunci propria noastră rană infectează și inflamează restul lumii, ceea ce duce la o animozitate sporită împotriva noastră.

Prin urmare, speranța mea este să ne trezim unitatea „ca un singur om cu o singură inimă” mai presus de impulsurile noastre dezbinătoare și să realizăm întregul nostru potențial de a ne uni și de a răspândi unitatea în întreaga lume.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: