“De ce nu sunt lăsați copiii ȋn afara războaielor și conflictelor?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce nu sunt lăsați copiii ȋn afara războaielor și conflictelor?

Shahid, o copilă de 10 ani care trăiește într-o tabără de refugiați din Siria, a fost intervievată și întrebată ce își dorește în anul viitor, la care a răspuns: „Un cort, să aibă un cort”. Această transmisie pe rețelele sociale arabe i-a șocat profund pe mulți dintre cei care urmăreau, că visele unui copil pot ajunge la un nivel atât de scăzut.

Transmisiunea a scos la iveală întrebări precum „Cum am ajuns într-o astfel de lume?” și „De ce nu putem lăsa copiii în afara războaielor și conflictelor noastre?”

Răspunsul la această din urmă întrebare este pur și simplu că niciun jucător important nu dorește să scoată copiii din astfel de situații, nici ONU, UNESCO, nici alte organizații internaționale și țări. Fondurile sunt date armatelor și organizațiilor teroriste, care obligă oamenii să continue să trăiască în astfel de tabere de refugiați din întreaga lume. În timp ce organizații precum ONU și UNRRA există aparent pentru a proteja copiii, totul este o minciună. Ele sunt doar jucării în mâinile politicienilor.

Siria se confruntă de câțiva ani cu tulburări civile între susținătorii și opozanții lui Assad. Adulții sunt angajați în luptă, ucidere și tortura reciprocă, iar copiii nu câștigă nimic din această situație. De asemenea, copiii nu au nicio influență asupra adulților care își continuă conflictul ȋn indiferenţă. Când astfel de copii vor crește, atunci probabil că și ei se vor alătura activ conflictului.

Dacă aş fi întrebat ce mi-aș dori pentru Shahid, aș explica că ea și toți ceilalți pot avea nu doar un cort, ci o casă și că lumea este plină de abundență, dar ego-ul uman ne pune față în față unul împotriva celuilalt, fără să ne lase să ne bucurăm de abundența care este chiar în fața noastră.

Natura noastră egoistă, care ne face pe fiecare să ne dorim să ne bucurăm în detrimentul celorlalți și al naturii, ne duce la conflicte și nu ne dă pace.

Dacă vrem să avem un viitor bun, fără conflicte și să ne bucurăm de abundența care există în lume, atunci trebuie să ne ajustăm atitudinile unul față de celălalt: în loc să lăsăm ego-urile să ne conducă în conflict, trebuie să începem să ne apropiem unul de altul. Conexiunea noastră pozitivă, deasupra impulsurilor egoiste și dezbinătoare deține cheia ca noi toți să ne bucurăm de o viață perfectă și abundentă.

Bazat pe videoclipul „De ce nu sunt copiii lăsați ȋn afara războaielor și conflictelor?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: