“De ce unora le plac artele marțiale?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce unora le plac artele marțiale?

Egoul uman se dezvoltă prin competiție, invidie și dorința de respect, control și putere. Când vedem oameni mai mari, mai înalți, mai puternici și mai de succes decât noi, ego-urile noastre se simt învinse. De aceea atât de mulți oameni sunt atrași de artele marțiale sau de orice fel de luptă.

Se datorează chiar construcţiei noastre, felului în care am fost creați ca egoiști de la bun început. Dacă nu ne propunem să ne corectăm natura egoistă, atunci îi evaluăm pe alții în comparație cu noi înșine.

Avem o dorință interioară de a evalua oamenii și lucrurile pentru a le putea plasa în categorii interioare care au sens pentru noi, pentru a descoperi ce este mai bun sau mai rău, ce ne place sau nu, ce ni se pare plăcut sau neplăcut. , si asa mai departe. Tot ceea ce percepem trece printr-un filtru egoist: „Este bine sau rău pentru mine și în ce fel?”

Aparatul nostru perceptiv cheie este dorința de a ne bucura. Simțim lumea în raport cu evaluarea dacă ne bucurăm sau nu de ceea ce simțim. Ar putea fi culori, sunete sau orice altceva și chiar obiecte sau fenomene la care am putea fi complet indiferenți. Distingem totul în raport cu dorința noastră de a ne bucura, pe o scară a “cât de bun sau rău este cineva sau ceva pentru mine”.

Bazat pe KabTV “Am primit un apel. Curaj” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman pe 11 Noiembrie, 2013.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: