De dragul societății, nu pentru tine însuți

Întrebare: Poți să explici principiul “de la fiecare în conformitate cu abilitățile lor, la fiecare în conformitate cu nevoile lor”? Putem să spunem că acesta este principiul principal al noii economii?

Răspuns: Natural. Societatea ar trebui să dea unei persoane ce este necesar pentru existența ei normale, nici mai mult și nici mai puțin. În schimb, ea ar trebui să ceară de la aceasta toată participarea posibilă în viața și prosperitatea societății.

Nu măsori binele societății prin creșterea produselor ieșite. Dacă tu ai tot ce îți trebuie, nu este nicio nevoie să se mărească producția. Omul este același animal. El are nevoie atât de mult pe cât poate consuma. Nu mai mult.

Omul nu ar trebui să consume 5000 de calorii astăzi dacă ieri a consumat 2000. Creșterea bunăstării sociale nu constă din asta, ci dintr-o conexiune mai mare dintre oameni pentru a revela unul altuia straturile superioare ale naturii.

Remarcă: Spunând asta tu anulezi piramida lui Maslow. Este clar că cei bogați nu mai pot mânca și dormi în trei paturi. Însă în spatele nevoilor de baza este creșterea socială a dorințelor egoiste pentru onoare, putere și cunoaștere. Nu poți să sari peste ele.

Comentariul meu: Depinde de creștere. Când folosesc aceste mijloace pentru a beneficia societatea, ele nu vor fi definite ca putere, cunoaștere, tărie, faimă, etc. Se va numi altfel deoarece eu o fac de dragul societății.

Întrebare: De ce se va bucura omul?

Răspuns: De faptul că va fi respectat nu pentru putere, ci pentru că lucrează pentru ceilalți. El își va evalua munca în conformitate cu evaluarea societății.

Întrebare: Deci dorința pentru avere, putere și cunoaștere tot va rămâne?

Răspuns: Ele vor lua o formă diferită: de dragul societății, nu pentru propria persoană.

Întrebare: Oamenii bogați tot vor rămâne?

Răspuns: Nu. Nu vor fi oameni bogați. Societate nu își va permite să aibă asemenea oameni. Mai mult, omul crescut într-un mediu nou nu va dori să fie așa.

Întrebare: Dar dorința pentru cunoaștere va continua cu siguranță. Oamenii de știință vor fi respectați pentru descoperirile lor. Care este diferența dintre oamenii de știință de astăzi și oamenii de știință ai viitorului? Ce îi va conduce?

Răspuns: Aceștia și ceilalți lucrează pentru a satisface dorința lor egoistă pentru cunoaștere. Nu interferează cu societatea. Orice nu împiedică societatea sau îi permite să meargă înainte spre integrarea mai mare este lăudabil. Binele public ar trebui să servească precum o busolă.

De pe KabTV “Era post-coronavirus” 6/4/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed