De la salbatic la fiinta umana

Daca expresia “forta a naturii” nu este complet clara, putem exprima stadiile de dezvoltare ale unei persoane normale ce se afla in cautarea unui stari reale de bine, prin dovezi empirice. Este evident tuturor ca o atitudine pozitiva a unui om catre altul este buna, ca absenta crimelor este buna si ca fericirea si siguranta sunt de asemenea bune. Daca ne ajutam unul pe celalalt si toti vom avea ceea ce are fiecare, asta va fi mult mai bine decat viata noastra actuala mizerabila. Toti am fi de acord cu asta.

Bun. Acum sa recunoastem efectul pe care il are mediul asupra noastra, pentru ca este evident la fiecare pas in viata. Orice grup isi poate manipula membrii prin persuasiune. O persoana poate fi fortata sa gandeasca intr-un fel complet opus daca exista in jurul lui 20-30 de oameni care sustin ca negrul este alb. Acesta este un fapt dovedit  ce nu poate fi negat.

Asadar, daca mediul influenteaza de fapt individul, noi am putea crea un mediu artificial in care fiecare ar putea trata pe fiecare bine. Am putea obliga pe fiecare sa se comporte in acest fel, iar fiecare incalcare a regulii ar fi intampinata initial cu o critica politicoasa iar apoi cu o respingere categorica.

Nu exista alta solutie. Pentru ca de fapt noi toti ne dorim sa avem tot ce are nevoie o fiinta umana: o casa, mancare, familie, sanatate, vacante si asa mai departe. Toate acestea, in proportii normale si prin multe zerouri adunate in conturile din banca, adica in concordanta cu nevoile naturale ale omului.

Daca iti doresti asta, ai o oportunitate de a crea acest mediu, in care fiecaruia ii va pasa de toti ceilalti. Iar asta se va intampla numai prin schimbarea atitudinii noastre, unul fata de celalalt. In plus, chiar daca ne comportam bine unul fata de celalalt din disperare, artificial, prin acceptarea felului de comportament si de actiune al unui mediu bun, vom obtine un obicei ce va deveni pentru noi o a doua natura. Noi chiar vom deveni astfel mai buni.

Pana acum noi am fost ca niste salbatici, gata sa inghita totul din jurul lor.  Prin alaturarea la acest joc, noi ne intoarcem, la propriu, ca o manusa cu interiorul in exterior. Iar apoi, odata cu trecerea timpului, toti se vor schimba dintr-un salbatic intr-o fiinta umana.

Ca rezultat, noi vom deveni o cu totul noua umanitate: Vom descoperi noi oportunitati aditionale. Prin obtinerea unui echilibru cu natura, eu incep sa o simt, iar apoi descopar noi abilitati in mine, cu ajutorul carora, eu creez mecanisme progresive de a inversa efectiv lumi intregi, la propriu. Voi cunoaste toate legile naturii pentru ca sunt similar cu natura.

Ce nu e adevarat din toate astea? Haide-ti sa ne jucam si sa construim astfel de relatii. Nu avem nici o alta varianta! Totul depinde de educatie, adica de influienta mediului. Suntem niste oameni suficient de maturi, de experimentati si de inteligenti. Vedem in fata noastra un viitor amenintator si noi putem sa oferim un sfat realist ce nu contine nici un fel de misticism.

Umanitatea nu are nici o alta sansa de a scapa de aceasta cale de dezvoltare, iar noi oferim un remediu ce previne toate bolile. Toate impactele negative ale naturii apar din cauza diferentelor dintre noi si ea. Asadar, orice dezastru pe care eu il experimentez indica spre un dezechilibru dintre mine si natura. De exemplu, daca imi e frig, trebuie sa dau drumul la caldura sau sa pun nistre haine groase pe mine; daca este zgomot, trebuie fie sa instalez un sistem de reducere a zgomotului sau sa imi astup urechile. Cu alte cuvinte, trebuie sa intreprind o actiune ca raspuns la fiecare fenomen.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed