De la vechea paradigma la cea nouă

424.02Comentariu: Să presupunem că cineva trăiește ca un vierme în interiorul unui măr. Și deodată ceva s-a trezit în el.

Răspunsul meu: De unde s-a trezit ceva? Doar pornind de la faptul că trăiește în mediul său, iar ceea ce se trezește în el provine doar din conexiunea cu mediul.

Programul tău de auto-dezvoltare constă în cum să îți folosești mai bine mediu: îţi folosești capacitățile interne și externe pentru mai multă împlinire și mai mult confort. Așa este astăzi și aşa a fost de miliarde de ani de dezvoltare a universului.

Nu ne imaginăm că putem exista într-o altă paradigmă, iar Cabala ne scoate treptat din vechea paradigmă. Ea spune: Dacă acționați în felul acesta și acesta, veți atrage către voi acea forță care este în afara egoismului, care va începe să vă schimbe în interiorul egoismului vostru și va emana asupra voastră.

Va exista o asemenea radiație, o asemenea influență din exterior, încât veți începe să vă dezvoltați în interiorul acestui măr și să vă îndreptați spre ieșirea din el, adică spre ieșirea din natura voastră egoistă.

Treptat, în măsura în care te vei schimba, vei începe să simți că există o altă paradigmă, în afara acestui măr. Dar schimbările vor avea loc numai în măsura în care faci anumite acțiuni care provoacă această forță exterioară. Numai ea o poate face.

Din KabTV “Am primit un apel. Evoluţia Creaţiei” 10/5/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed