Depăşirea sentimentului de goliciune

Întrebare: Am o prietenă care a crescut în Caucaz, unde este foarte caldă tradiţia conexiunii în familie. Ea a venit în Moscova şi şi-a facut aici o carieră, dar a pierdut complet conexiunea cu familia ei şi nu este capabilă să restabilească relaţiile anterioare. Este util pentru cineva care se bazează pe principiile educaţiei integrale să construiască în jurul său un mediu integral în care să atragă familia, rudele şi prietenii? Este posibil să fie satisfăcut printre străini, dar care sunt corect structuraţi?

Răspuns: Eu cred că omul are nevoie să introducă educaţia integrală acasă, în familie. Trebuie el să acţioneze la fel, într-un mod reciproc şi cu restul rudelor? E greu de spus fiindcă relaţiile cu rudele variază şi este imposibil să dai sfaturi clare în acest caz.

Sunt oameni care se întâlnesc cu rudele o dată pe an, şi chiar şi atunci poate fi virtual, prin telefon. Şi sunt din aceia care se întâlnesc numai la nunţi şi înmormântări. Fiecare este absolut diferit.

Sunt rude cu legături strânse, ca în cazul prietenei tale, sigur că în Moscova ea nu poate găsi aşa ceva. Nu poţi înlocui asta cu nimic altceva.

Tu trebuie să o ajuţi să depăşească golul acesta, să treacă de la sentimentul lipsei de atenţie, îngrijorării, lipsei de înţelegere şi de orice altceva. Dar marea problemă este să fii în Rusia cu  rădăcina caucaziană. Nu este deloc simplu. Sunt mentalităţi complet diferite.

Dar, dacă ea îşi găseşte un grup care să aibă într-adevăr tendinţa spre ajutor reciproc, spre conexiunea mutuală, atunci acesta o va ajuta în multe feluri. Eu cred că, cel puţin, nu va mai suferi. Va fi ea însăşi obiect al atenţiei pentru cei din grup şi ei, subiectul atenţiei ei.

Din emisiunea „ Construirea mediului social” de pe KabTv 24/09/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: