“Depinde libertatea de locul în care locuieşti?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora:  Depinde libertatea de locul în care locuieşti?

Libertatea nu depinde de locul în care locuiți.

Mediul în care locuiți îți este dat din natură, adică din forțe aflate în afara controlului tău. Nu vă alegeți mediul, la fel cum nu alegeți societatea în care vă nașteți, educația pe care o primiți și valorile cu care creșteți.

Putem realiza libertatea în conformitate cu o singură condiție: eliberarea de natura noastră egoistă umană. Nu ne putem elibera de nimic altceva.

Eliberarea de natura noastră egoistă înseamnă a trăi în afara legilor și constrângerilor pe care ni le dictează egoismul în fiecare moment, adică îndemnurile naturii umane din interior. Este posibil să realizăm o astfel de libertate dacă acordăm prioritate beneficiului societății umane în locul beneficiului propriu. Cu alte cuvinte, libertatea vine din ridicarea deasupra naturii noastre egoiste, care funcționează automat și constant în direcția autosuficienţei, pentru a aduce beneficii celorlalți.

Când trăim în dorința de a aduce beneficii celorlalți, ne ridicăm de la nivelul egoist al vieții la cel altruist și apoi avem acces la fluxul naturii în perfecțiunea și eternitatea ei. Ne simțim astfel și pe noi înșine ca perfecți, veșnici și liberi.

Realizarea acestei schimbări de conștiință nu depinde de locul în care trăim, de naționalitatea sau de genul nostru. Depinde de modul în care fiecare dintre noi ne organizăm pentru a ne ridica deasupra naturii noastre egoiste înnăscute.

Bazat pe emisiunea “Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed