Directori pentru mase

Întrebare: Există oameni cu o mare dorinţă de a controla, de a conduce pe alţii. Cum putem coopera cu ei în timpul procesului educaţiei integrale ?

Răspuns: Eu cred că, dacă ei obţin o bună înţelegere a legilor naturii, o bună educaţie în mediul corect, nu vor putea utiliza aceasta în detrimentul societăţii. În paralel cu asta, dacă sunt organizatori minunaţi, dacă reunesc oamenii în grupuri complete, unde se împlinesc unii pe alţii ca parte a unui singur grup, atunci vom avea, cu certitudine, nevoie de oameni ca ei.

Priveşte, câţi oameni pot fi, de fapt, manageri ? Foarte puţini, cel mult 5%. Mi-ar plăcea ca 5% să fi fost manageri în comunitatea noastră, dar nu există decât un total de 0,5%. Peste tot unde priveşti sunt aceleaşi persoane, deoarece nu toată lumea poate realiza lucruri, puţini oameni pot crea.

Deci, este necesar să educăm aceşti oameni în mod corect. Dacă putem forma o echipă colectivă comună şi putem munci în mod constant cu ei, oferindu-le sfaturi bune şi ideologie, atunci, după un anumit timp, vor sfârşi prin a deveni administratori pentru întregul mare colectiv.

Comentariu: În timpul procesului de interacţiune integrală este necesar să fim cât mai deschişi posibil, pentru a ne depăşi ego-ul, pentru a ne detaşa de el şi a ne conecta cu ceilalţi. Un astfel de model de comportament este contrar spiritului de conducere. Liderii nu pot intra într-un grup ca acesta, ei sunt în decalaj tot timpul.

Răspuns: Şi ei nu au nevoie! Ei privesc un grup în mod diferit. Ei îl organizează, le pasă de el şi se raportează la grup ca la copiii lor. În acest sens, există o diferenţă între educaţia tradiţională cu care sunt familiarizaţi şi educaţia integrală. În cazul în care tratează grupul lor, societatea pe care o organizează, precum copiii lor, ei trebuie să fie separaţi de aceştia şi îi privesc „de sus”, cu o privire ce atenţionează şi organizează. Deci, este bine.

Este vorba despre un grup distinct şi separat de persoane care sunt formate ca organizatori.

Discurs asupra educaţiei integrale, 04.04.2013

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed