Diseminarea este elixirul vieţii

Întrebare: Aş dori să întreb despre o situaţie care se poate produce în grup în ceea ce priveşte diseminarea şi predarea educaţiei integrale. Să presupunem că există un grup de cinci persoane care au acceptat statutul grupului şi încearcă să-l păstreze, cu dragoste, etc. şi exist eu, o persoană puternică, educată, inteligentă care a absolvit cursurile de predare şi educaţie integrală şi care poate, deja, să înveţe pe alţii. Nu am timp de a mă încorpora în grup, doresc să difuzez, dar grupul nu mă susţine. Se pare că mă trage înapoi. Ce ar trebui să facem, în acest caz ?

Răspuns: Faptul este că, înainte ca să înceapă criza mondială generală, nu am vorbit deloc despre educaţia integrală. Baal HaSulam a scris mul  despre acest subiect şi vorbeşte despre această problemă foarte serios. El subliniază că, revelarea Creatorului nu se poate produce dacă lumea nu aspiră la ea, atât partea umanităţii care are punctul din inimă cât şi partea al cărui punct din inimă nu a fost încă trezit. Deci, totul depinde de diseminare. De asemenea, am văzut cum elevii mei nu au înţeles bine, la început, această idee, dar i-am presat şi, în final, ei au înţeles că, în primul rând, nu avem de ales şi că este esenţial şi, în al doilea rând, este adevărat.

Ce aş face în locul tău ? Există numeroase grupuri în lume, unele înţeleg că trebuie să disemineze şi altele nu. Acest lucru se întâmplă în fiecare grup unde există oameni care înţeleg acest lucru şi alţii nu. În orice caz, membrii grupului trebuie să trăiască în pace şi să permită celor care vor să disemineze şi care recunosc cât este de necesar, să o facă. Cei care încă nu înţeleg, ar trebui să aştepte până înţeleg; vor vedea că toate grupurile se confruntă cu asta şi vor simţi nu numai că sunt interesaţi, ci, de asemenea, vor simţi necesitatea de a disemina.

Faptul este că, atunci când veţi începe să munciţi pentru publicul larg, veţi simţi multă energie, veţi simţi sensul vieţii. Este ca atunci când devii părinte, când ai copii,  când simţi o dorinţă nouă pentru viaţă: Nu trăieşti numai pentru tine, ci mai mult pentru ei. Astfel, un grup care se ocupă de diseminare, este mai plin de viaţă. Se pare, înainte de toate, că diseminarea este importantă pentru grup. Să sperăm că toată lumea va înţelege asta, treptat.

Congresul European din Germania, 22.03.2013, Lecţia 2

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: