Distrugere și restaurare

962.3Baal HaSulam, „Profeția”: Ia această sabie în mână și păzește-o cu inima și sufletul tău, pentru că este un semn între Mine și tine, că toate acele lucruri bune se vor întâmpla prin tine …

Creatorul, într-un fel, îi dă lui Baal HaSulam o putere mai mare ca gaj: „Atât timp cât păstrezi sabia (adică ceea ce poate fi deteriorat cu o sabie, vei corecta cu ajutorul aceleiași puteri), să știi că sunt cu tine, în sufletul tău, și puterea mea este cu tine”.

Sabia este puterea care taie, toacă. Poate tăia capetele, tăia părți inutile și lăsa doar pe cele sănătoase. Vindecarea spirituală se reduce la mai multe procese.

Același lucru este valabil și în lumea noastră: tratamentul medicamentos și tratamentul chirurgical.

În ambele tratamente, există două efecte asupra oamenilor. Fie partea inutilă, dăunătoare este tăiată, fie este distrusă chimic cu ajutorul medicamentelor. Sau invers, fie că o parte este cusută, se realizează ocoliri, se introduc șunturi în corpul uman, fie funcționarea corpului este restabilită cu ajutorul drogurilor.

În principiu, există o singură abordare. Ambele sunt numite tratament. Una distrugând, cealaltă restaurând. Ambele sunt necesare.

Prin urmare, nu se poate spune că sabia dăunează atunci când tăie capetele. Trebuie să le taie pentru că sunt capete egoiste.

Dar când trece o perioadă de război, este necesară o perioadă de recuperare. Adică, oamenilor trebuie să li se ofere o metodologie diferită, o altă paradigmă a vieții și trebuie să-și revină.

KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #5

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: