Dorește binele celorlalți

Întrebare: Există un citat popular atribuit lui Buddha găsit pe internet: „Suntem ceea ce gândim. Tot ceea ce suntem apare cu gândurile noastre. Cu gândurile noastre, facem lumea.”

Dar o persoană rămâne o persoană și se gândește la nonsens. Cum poate cineva să-și curețe mintea de asta?

Răspuns: Acest lucru este posibil numai dacă le doresc bine celorlalți. Nu încerc să mă fac pe mine și pe ceilalți buni sau răi. Încerc să mă gândesc la bunătate. Atâta tot! Aceasta necesită o pregătire constantă.

Întrebare: Oamenii devin acum foarte sensibili, nerăbdători și se descarcă cu ușurință pe alții. Din acest motiv, toată lumea suferă în familii și în societate. Cum gestionăm emoțiile excesive?

Răspuns: Desigur că ar fi bine dacă mai mulți psihologi cu gândire corectă ar vorbi pe canalele publice. Însă, o persoană, trebuie să se instruiască constant pentru a se gândi la toată lumea într-un mod bun. Și chiar dacă este certat, criticat și i se răspunde cu furie, trebuie să ierte oamenii pentru asta și să înțeleagă că viața noastră nefericită îi face să fie așa.

Întrebare: Ce este un psiholog cu gândire corectă? Cum ar trebui să fie el sau ea?

Răspuns: Aceasta este o persoană care explică cum să ajungi la bine. Fără invenții, fără teorii, doar cum să fi cât mai amabil posibil cu toată lumea.

Din „Kabbalah Express” KabTV, 27.09.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: