E imposibil să mergem mai departe doar cu un entuziasm gol

Întrebare: În cursul istoriei au existat o mulțime de încercări de a crea comune. De ce natura nu a răspuns și nu i-a ajutat?

Răspuns: Acest lucru se datorează faptului că în timp ce faci asta nu educi oamenii. Totul a fost construit exclusiv de entuziaști. Poate că aceste încercări au avut succes pentru ceva timp, dar în cele din urmă au căzut pentru că nu ne-am implicat în educația integrală a oamenilor.

Ar fi trebuit să dezvoltăm o persoană arătându-i unde se află libertatea sa de voință. Această libertate este în atingerea homeostaziei cu natura, echilibrul cu alții și cu natura, pentru ca ea să se fi potrivit cu cea mai generală lege a naturii, cu legea echilibrului.

Toată natura este îndreptată spre împlinirea acestei legi. Vedem că are loc în toate părțile naturii. Toate acțiunile naturii urmăresc un singur scop: de a atinge echilibrul si pacea. Chiar și cataclismele enorme, exploziile și diversele activități care au loc sunt străduința naturii spre pace și echilibru. La urma urmei, pacea și echilibrul într-o societate umană este o lege a asemănării cu natura, a integrării cu ea.

De aceea, cel mai important lucru este educația corect și nimic nu se poate face fără ea. Oamenii trebuie să înțeleagă acest lucru.

Comentariu: Dar pentru o anumită perioadă de timp a existat entuziasm.

Răspuns: Aceasta a fost entuziasm gol, construit pe impulsul simplu al motivației față de acest lucru și nimic mai mult. Între timp, oamenii trebuie să fie educați și învățați să se unească! Aceasta este o întreagă știință.

Din acest motiv, o persoană primește calități de la natură, care îi permit să se educe și să meargă înainte. Natura va răspunde la dorința noastră de a crește în același mod în care se dezvoltă un copil mic. Este exact același sistem. Ne vom învăța treptat pe noi înșine și mama-natură ne va încuraja.

Din emisiunea KabTV ” Lumea integrală” 26/11/12

 

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed