Economia prezentului şi viitorului

Sistemele noastre de relaţii sunt sută la sută conectate la economie. Economia este reflectarea conexiunilor noastre egoiste pentru că nu este vorba doar despre bani.  Chiar dacă spunem politicos, unul altuia: “Bună, mulţumesc, la revedere”, sau pur şi simplu îi dăm cuiva o furculiţă atunci când ne aşezăm la o masă comună, este, de asemenea, economie, deoarece sunt acte de schimb.

Nu suntem neapărat obligaţi să contabilizăm în euro sau dolari, deoarece schimbul se produce atât la nivel energetic cât şi la nivel verbal. Prin urmare, înţelepciunea Cabala spune că lumea va trece la o altă economie şi economia actuală va fi pur şi simplu distrusă. Şi, cu cât mai repede înţelegem încotro mergem, cu atât va fi mai uşoară tranziţia spre o nouă economie.

O nouă economie este o economie de consum rezonabil, unde nu analizăm opţiunile noastre, ci nevoile noastre şi lucrăm doar pentru ele. Economia va fi construită pentru satisfacerea unei vieţi umane raţionale şi nimic mai mult. Întrucât principiul, conform căruia ea funcţionează astăzi, va fi “eliminat” curând, de peste tot, totul se va prăbuşi.

Dacă nu vom trece la educaţie integrală, aceasta se va realiza prin criză şi faliment, care sunt astăzi prezente foarte mult. Noi nu luăm asupra noastră decât munca educativă. Avem nevoie de noi economişti, persoane diferite de cele care se găsesc astăzi la putere.

Din Congresul Krasnoyarsk, 14/06/13, Lecţia 4

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: