Educația este principala sarcină a națiunii

Întrebare: Înțelepciunea Cabala cuprinde cunoașterea despre cum ar trebui să funcționeze o națiune?

Răspuns: În timpul nostru, o națiune ar trebuie să fie implicată în primul și în primul rând în educarea populației din interiorul granițelor, să nu depășească granițele spre alte națiuni și să nu aducă pe toată lumea în ea, într-un sens mai larg al cuvântului, iar cel mai important este educarea cetățenilor.

Dacă într-o națiune trăiesc oameni care au fost educați adecvat, înțelegând gândul general al naturii și cunoscând în ce moduri lucrează, atunci ei vor depăși toate felurile de probleme.

Întrebare: Deci, atâta vreme cât o persoană este neducată, trebuie să existe granițe și, de îndată ce educația este transmisă în mod adecvat, granițele ar trebui deschise?

Răspuns: Desigur, deoarece atunci o persoană va începe să înțeleagă pe cine să primească înăuntru și pe cine nu. Și nu așa cum Europa a făcut-o pripit, iar acum este îngrozită de mari probleme. Imaginează-ți ce s-ar întâmpla dacă ai deschide ușa casei tale și să primești o altă familie să trăiască alături de tine.

Problema este că europenii nu și-au examinat națiunile sau continentul ca o familie care acceptă alți membrii familiali străini și care să locuiască în apartamentele lor. Ar putea ei să reușească să suporte un așa dormitor? Să presupunem că șeful statului a decis că el ar putea. Atunci de ce nu a încercat întâi ca el să trăiască alături de ei?

Educația poate fi însumată ca o cunoaștere despre lucrurile prin care trecem, cu cine lucrăm și în ce manieră să evaluăm asemenea experimente. În situația de astăzi, când deja sunt în casa ta familii imigrante străine, tu nu știi ce să faci cu ei.

Trebuie să îi hrănești, să cureți după ei, să speli pentru ei, să le furnizezi toate lucrurile necesare, să le plătești un subsidiu și chiar să-i iubești. În plus, trebuie să-i ascultați și să vă supuneți legilor lor; cu alte cuvinte, ei vor incecepe să vă educe pe voi și nu voi pe ei. Până la urmă, ei nu intenționează să accepte percepția voastră asupra vieții, educației și a obiceiurilor sociale ale voastre.

Din lectia de Cabala in limba rusa 1/8/17

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: