Educaţia: o provocare acceptată

Noi considerăm că subiectul educaţiei este foarte cerut în cadrul muncii de diseminare a Cabalei. Într-adevăr, acest canal are o largă deschidere în faţa noastră. Toţi sunt gata să se alăture şi să asculte: „Numai să ne sfătuiţi ce să facem cu tânăra generaţie de care nu suntem în stare să ne apropiem”.

Copiii noştri sunt o problemă cu totul diferită: judecând după întrebările şi răspunsurile lor şi după atitudinea lor faţă de viaţă, putem vedea că ei reprezintă o generaţie cu totul diferită. Am investit în ei mult efort, hai să sperăm că ne va servi tuturor.

Am numit anul viitor ca an al educaţiei. Dedicăm a treia oră a lecţiei de dimineaţă dezvoltării principiilor pe care le vom folosi în formularea metodei. Am început să pregătim materialele şi curând le veţi primi în diferite limbi.

În plus, este foarte important să implicăm copiii în site-ul pentru copii, să încercăm să-i stimulăm, să le dăm premii de participare. Avem nevoie să dezvoltăm o conexiune între ei – aceasta ne va garanta succesul. Îi aducem mai aproape de sursele Cabaliste şi îi învăţăm unitatea într-un mod simplu. În acelaşi timp, Lumina curge prin aceste surse, şi noi descoperim cât de avansaţi sunt iubiţii noştri copii.

De exemplu, în Israel, copiii de 13-14 ani se pot înscrie la nivel de colegiu. Colegiile nu sunt pregătite să îi accepte să studieze psihologia, presupunând că sunt copii obişnuiţi, aşa că vor studia educaţie, comunicaţie şi alte discipline. Astfel ei vor termina liceul şi vor avea o diplomă de colegiu la 17- 18 ani. Şi sunt gata pentru asta.

În plus, îndrumătorii şi câţiva părinţi vor studia împreună cu ei. Ne referim la o diplomă în educaţie şi la educaţia în specialitatea noastră. Avem nevoie să devenim profesori şi educatori ai întregii lumi. Sper că veţi lua asta ca pe un sfat bun.

Discutăm despre programe comune cu ONU şi UNESCO. În decursul acestui an veţi primi multe cărţi, filme, şi jocuri educaţionale de la noi. Ne vom strădui să creem pe Internet un portal important pentru copii, conceput pentru avansarea treptată şi totodată pentru o comunitate virtuală care va permite copiilor să simtă mult mai bine căt de uniţi suntem. Întreaga lume va fi la dispoziţia lor pentru a-i uni în jurul ei şi, înarmaţi cu această metodă, cu cunoştinţe, cu educaţie, vor deveni oameni în adevăratul sens al cuvântului.

Din Lecţia 6 din Convenţia WE! 4/3/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed