Egalitatea condiționată

Întrebare: Este egalitatea unul dintre principalele principii ale comunicării?

Răspuns: În general, da. Însă aceasta este egalitate condiționată deoarece nu este nicio persoană care este egală cu alta. Altfel noi am fi devenit unul.

Principiul comunicării corecte este că toți se pot exprima pe ei înșiși cât mai complet posibil într-o acțiune colectivă.

Întrebare: Pe parcursul istoriei, sensul egalității sociale s-a schimbat constant. În antichitate egalitatea a fost ținută în interiorul moșiilor, în timp ce nu era nicio egalitate între moșii.

În filozofia medievală creștină se credea că toată lumea este egală în fața lui Dumnezu deși toată lumea înțelegea ce este Dumnezeu în propriul lor fel.

În epoca iluminismului conceptul egalității sociale a fost bazat pe calitățile personale, pe individualism: toată lumea ar trebui să aibă drepturi egale și egalitate în fața legii. Însă ei nu iau în considerație că toți oamenii sunt diferiți prin natură și astfel tot a reieșit a fi inegalitate.

Învățăturile socialiste conduc oamenii la egalizare.

Ca rezultat al dorinței constante pentru egalitate, societatea a ajuns la triumful liberalismului și al permisivității. Cum vezi următoarea etapă a dezvoltării?

Răspuns: Egalitatea înseamnă că toată lumea ar trebui să se străduiască să facă societatea integrală în măsură abilitaților lor. În această integralitate noi vom deveni egali în mod condiționat.

Toți vor primi și dărui cât de mult pot, au nevoie și cât ar trebui. Nu putem să cântărim fiecare persoană și să spunem cât de mult datorează și cât de mult nu. Relația corectă dintre oameni este cea care ar trebui să îi conducă nu la egalitatea statistică, ci la cea condiționată.

Întrebare: Dacă toată lumea ar avea tot ceea ce au vrut și toată lumea ar fi satisfăcută cu nevoile lor, ar fi posibil să spunem că suntem egali în asta?

Răspuns: Nu. Chiar dacă îți imaginezi un asemenea viitor fantastic, asta nu va da nimic.

Nu este suficient pentru natura noastră doar să primim. Noi trebuie de asemnea să dăruim deoarece suntem elemente sociale care există unul pe seama celuilalt. Așa că aici trebuie să intri într-un alt paramentru: cât de mult primesc și cât de mult dau. Una nu poate exista fără cealaltă.

De pe KabTV „Abilități de comunicare” 9/11/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed