Egoismul refuză să funcționeze

Întrebare: În acest moment, ce parte particulară a relațiilor dintre bărbați și femei este „afectată” de criză?

Raspuns: Criza lovește toate nivelurile: mineral, vegetal și animal. Noi nu suntem atenti la acest fapt, nici nu-l investigăm mult. Priveliștea lumii noastre nu este integrală încă. Noi nu înțelegem ce alte sfere ale vieții sunt supuse crizei, cu excepția recunoașterii ei în societatea umană, în mod special în domeniile economice și financiare.

Cu toate acestea, criza implică animalele și plantele, dar într-un mod pe care pur și simplu nu-l observăm. Dacă nu datorită crizei, atunci de ce un număr foarte mare de specii dispar? În fiecare zi, după cum este raportat în literatura de specialitate, mai multe specii devin pe cale de disparitie.

Desigur, criza este cea mai evidentă în relațiile dintre oameni; de obicei, o simtim prin noi înșine. Interacțiunea dintre oameni este esențială și definitorie; am încetat să ne înțelegem unii pe alții corect și am devenit detașați pe plan intern; de aceea, acum suntem incapabili să găsim puncte comune de conectare când rezolvăm orice fel de probleme.

Facem planuri internaționale și politici domestice, dar apoi, din nou, tot noi suntem cei care le incalcă și se răsucesc.

Egoismul nostru tot mai mare necesită soluții integrale, interacțiuni reciproce, confort comun, implicare reciprocă, precum și o legătură generală între noi; în primul rând, ar trebui să ne unim, iar ca rezultat al unității noastre, va apărea o nouă idee, un nou instrument pentru dezvoltarea tehnologiei, economiei  și finanțelor. Noi nu facem asta.

Nu ne unim, nici nu creăm noi instrumente pentru management care provin din unitatea noastră, de aceea nu există nici un fel de management. Facem noi planuri în domeniul educației și creșterii, care nu provin din unitatea noastră, și de aceea ele nu funcționează. Noi suntem cei care creează împrejurimile ce au impact asupra noastră: programe TV, filme, etc, care nu provin din conexiunea noastră; astfel, deteriorăm extrem de mult societatea în care trăim, divizând-o chiar și mai mult și stabilind valori greșite.

La toate nivelurile vieții, rădăcina problemei este ființa umană. În loc de a corecta această problemă prin schimbarea oamenilor, folosim metodele noastre convenționale; adică, noi ” întărim și încurajăm” făcând trimitere la poliție sau bani; aceasta se numește „dragostea și foamea conduc lumea”. Cu toate acestea, acest model nu mai funcționează. Egoismul nostru nu reacționează la el.

Ne-am fi putut tratat ego-ul într-un mod diferit, ca pe un urs la circ, care primește o lingură de miere în loc de zahăr, dar nu e suficient pentru ego-ul nostru. „Ursul” din noi refuză să lucreze în aceste condiții; are nevoie de o abordare total diferită, un nou sistem de interacțiune și de guvernare, dacă nu ne dăm seama încă. De aceea, criza, de fapt, este o neînțelegere a sistemului de forțe în care ne aflăm.

Desigur, principalul lucru este familia. Faptul că familia practic dispare stabilește un exemplu pentru o nouă generație; nu ne pare prea teribil încă. „Și ce … În loc de șapte miliarde de oameni, vom sfârși prin a avea doar doi. Ce e în neregulă cu asta? ” Cu toate acestea, nu înțelegem că nu este o soluție la această problemă. Din păcate, oamenii devin din ce în ce mai mult ca „barbarii”, ei acceptă tot ceea ce se întâmplă în jurul lor fără mult zgomot.

La un moment dat, cu câteva secole în urmă, am fost considerați barbari, dar nu a fost cu adevărat barbarie, ci mai degrabă stadiul nostru de dezvoltare. Astăzi, am depășit toate pragurile culturale posibile și am dobândit orice valoare culturală, dar, din nou, ne transformăm în barbari, indiferent de valorile noastre; este destul de diferit- este degradare. Deci, în acest punct, educația integrală este pur și simplu indispensabilă.

Dintr-o „Discuție despre educația integrală” 07/08/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: