Elita ne va ajuta?

Întrebare: Care este procedura în educarea maselor, daca elita va continua să ia partea leului?

Răspuns: Partea leului din ce? Credeţi că elita nu ne va ajuta în asigurarea nevoilor de bază? Eu nu cred acest lucru. Guvernul şi cei bogaţi nu vor sta deoparte, ei vor da o mana de ajutor. De fapt, nici ei, nici masele nu au vreo alegere. Dacă ne îndreptăm spre recuperarea generală, orice parte a naţiunii poate lua parte la asta.

De exemplu, toată lumea, dar si cei mai săraci vor aloca 10 la sută din venitul lor nevoilor sociale. Ce-i va motiva? Ameninţarea de revoltă socială şi de prăbuşirea ţării. Statul va reduce, de asemenea, o zecime din grăsime, atât din buget, precum şi din resurse informale.

Avem nevoie să înţelegem ceea ce va urma. Şomajul va creşte si diferenţa dintre bogaţi şi săraci va creşte, iar oamenii, precum şi guvernul, vor fi confuzi. Aceasta este ceea ce se va întâmpla dacă nu vom purcede la educaţia globala. Acelaşi lucru se întâmplă în Europa şi America. Toata lumea va trebui să recurgă la această metodă. Iar noi, israelienii, ar trebui să constituim un exemplu pentru întreaga lume.

Şi mai presus de toate, este de dorit sa demonstram oamenilor cât mai curând posibil ca „distribuirea echitabilă” fără educaţia globală nu este corecta şi nu oferă soluţii. Nu vom putea să ne ocupam cu nicio problemă moderna, fără modificări radicale în societate.

Din partea a 5-a a Lecţiei zilnice de Cabala, 09/20/2011,  „Natiunea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: