Esenta Stiintei Kabbalah – Rezumat

Stiinta Kabbalah este calea prin care care o persoana atrage Fortele Superioare, pentru a dobandi revelatia Fortei de Guvernare Superioare (Creatorul).

Legea individuala: Inainte ca intreaga umanitate sa aiba revelatia comuna a Fortei Superioare, exista cativa indivizi alesi care sunt capabili sa atinga acest nivel.

Legea generala: La sfarsitul dezvoltarii ei, intreaga umanitate trebuie sa ajunga la relevarea Fortei de Guvernare Superioara, dobandind acest lucru in totalitate. Studiind calea adeziunii cu Creatorul, Kabbalah exploreaza ordinea coborarii Lumilor de sus in jos, asta este, din Lumea Infinitului catre aceasta lume, ca si dobandirea Fortei Superioare de jos in sus, urcand treptele care s-au format prin coborarea Lumilor.

Dobandirea Fortei Guvernatoare este gradual dirijata in sentimentele noastre, in functie de corectarea egoismului nostru.  Forta Superioara trebuie dobandita gradual, in functie de legile stabilite de coborarea de sus in jos.

Kabbalah studiaza Lumea pe care nu o putem simti.  Un kabalist simte la inceput aceasta Lume si dupa aceea incepe sa o perceapa cu adevarat. Aceia care nu simt Lumea Superioara cred ca, Kabbalah studiaza ceva abstract si detasat de realitate. Dar este tocmai contrariul. Kabbalah descrie numai o realitatea tangibila, care poate fi perceputa cu adevarat.

Totul este relevat de sus in jos in Lumile paralele, iar aceste Lumi difera doar prin materia lor, care este calitatea dorintei. Totusi, obiectele si formele sunt la fel ca urma unui sigiliu. Toate detaliile Lumii Superioare (radacinile) sunt reflectate in lumea noastra (ramurile). O radacina controleaza ramura sa, in tot.

Limbajul ramurilor. Limbajul ramurilor a fost creat de Kabalisti, pe baza conexiunilor dintre fiecare ramura din lumea noastra cu radacina ei din Lumea Superioara. Cu toate acestea, limbajul ramurilor nu poate fi inteles decat de cei care simt radacinile. Aspiratia de a dobandi Forta Superioara face ca Lumina sa straluceasca de la radacina la ramura, astfel corectand ramura la nivelul radacinii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: