“Este necesar ca un bun lider să fie carismatic?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Este necesar ca un bun lider să fie carismatic?

Astăzi nu avem nevoie de lideri carismatici. Avem nevoie de lideri care pot înțelege și empatiza cu oamenii și care pot rezona emoțional cu ei pentru a-i ghida către un obiectiv comun.

Cu toate acestea, nu văd exemple de astfel de lideri în lumea noastră de azi. Egoul uman ne împiedică să-i simțim pe ceilalți. Pentru a deveni un astfel de lider este nevoie să te ridici deasupra influenței ego-ului și să descoperi ce înseamnă să devii o ființă umană în sensul cel mai deplin al termenului: ca o persoană care se conectează pozitiv cu ceilalți, care simte că face parte dintr-un singur sistem cu ceilalți și prin urmare, care trebuie să se dedice în folosul altora.

Liderii de astăzi sunt opusul. Sunt lipsiți de scrupule și egocentrici, dispuși să dărâme orice și pe toți cei care le stau în cale. Pentru că economia noastră funcționează pe principii egoiste – „ce este al meu este al meu, ce este al tău este al tău” – și astfel, oricine poate înțelege cum să-i calce în picioare mai eficient pe alții, să devină mai puternic într-un astfel de sistem.

Avem astfel nevoie de o nouă economie dacă vrem să găsim lideri care să înțeleagă și să empatizeze cu oamenii. Ce este această nouă economie? Este o economie a inimii, o economie care vorbește despre viața însăși. Oamenii care susțin și trăiesc în conformitate cu o astfel de economie ar simți că pot câștiga și construi lumea dintr-un alt tip de material, unul care provine din conexiuni umane pozitive.

Acesta este genul de economie și liderul viitorului. Deși suntem foarte departe, în starea în care ne aflăm acum, suntem totuși destinați să ajungem la o astfel de stare.

Bazat pe videoclipul „Este necesar ca un bun lider să fie carismatic?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Semion Vinokur. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Hudson Hintze pe Unsplash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: