Este omul o fiinta rationala?

IntrebareLa urma urmei, omul este o fiinta rationala?

Raspuns: Asta e marea intrebare. In vremurile noastre, constiinta fiintei umane este directionata spre autodistrugere. Azi nu suntem rationali din nicio privinta.

Noi numim asta o „criza„, dar as putea sa o numesc si altfel. Acestea sunt treptele secventiale catre autodistrugere, exact ca un soarece care se misca direct spre falcile sarpelui ca si cum ar fi hipnotizat si nu este nimic ce ar putea face in acest sens. Hipnoza il impinge inainte si el trebuie sa o faca. Eu nu consider asta ca un mod rational de a aborda viata.

Azi suntem pur si simplu sclavii propriului egoism.  Acesta a atins maximum si ne guverneaza fara nicio subtilitate sau alte calcule si ne conducespre autodistrugere asa incat am putea in final sa ajungem  sa realizam raul.

Nu pot sa spun daca  se va ajunge acolo printr-o enorma suferinta. Asta depinde de oameni, de diseminarea metodei dezvoltarii si educatiei integrale.

Dar dezvoltarea noastra curenta nu e rationala. Nu vedem nimic rational nici in consumul nostru, comunicatii, arta, stiinte si nici in folosirea lor.

Vedem ca banul guverneaza totul. Mass media este deasupra politicii, guvernului sistemului judiciar, recompense si pedepse: totul este guvernat de bani. Iar asta este absolut nerational! Asta este o categorie pur egoista care nu exista in natura!

Am putea intelege asta daca ar fi facuta pentru putere, cunoastere si faima. Daca bunastarea este similara cu puterea, faima si cunoasterea, atunci ar putea fi o alta poveste, dar este pur si simplu o bunastare  in numele bunastarii. Este dincolo de limitele valorilor si categoriilor corporale. Ea devine ceva virtual.

 Din „Discutie despre Dezvoltarea integrala” 21.05.12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: