“Este timpul pentru puterea femeii” (BizCatalyst)

Noul meu articol pe BIZCATALYST “Este timpul pentru puterea femeii


Realitatea este formată din două forțe, feminină și masculină. Interacțiunea complementară echilibrată dintre ele a creat tot ceea ce vedem în jurul nostru, întregul univers. Dar oamenii sunt diferiți. La noi, forța masculină a fost dominantă de milenii, iar rezultatele sumbre sunt evidente. Forța feminină, cea care creează viața și o hrănește, a lipsit în mare parte din societatea umană până în urmă cu doar câteva decenii.

Dar lucrurile se schimbă. În doar câteva zeci de ani, femeile au trecut practic de la niciun impact asupra societății la conducerea de state, șefi ai celor mai importante instituții monetare, precum Fondul Monetar Internațional și Rezerva Federală din SUA și alte poziții proeminente.

Nu este o coincidență.

La fel ca în natură, forțele masculine și feminine sunt la fel de puternice, dar totuşi diferite, iar fiecare contribuie la adausul său vital în ansamblu, societatea umană trebuie să învețe acum cum să încorporeze femeile în societate într-o manieră pozitivă și constructivă.

În momentul de față, multe femei care au ajuns la funcții de conducere au făcut acest lucru, în multe cazuri, adoptând atitudini masculine. Acest lucru este contraproductiv, deoarece este tocmai calitatea feminină de hrănire și grijă, de care avem nevoie.

Societatea este încă într-un proces de învățare; încă trebuie să descoperim ce înseamnă să adăugăm elementul feminin în viața publică. Acestea fiind spuse, avem deja un exemplu: propriile noastre familii. În familie, bărbatul este în mod tradițional considerat capul familiei, dar fiecare bărbat care a fost vreodată căsătorit va mărturisi că adevăratul șef al familiei este femeia. Deoarece o femeie are o abilitate firească de a vedea întreaga familie ca o singură unitate și pentru că poate face mai multe lucruri deodata mult mai bine decât orice bărbat, poate să acorde prioritate corect pentru ce trebuie făcut și când.

Situația este astăzi mult mai bună decât a fost în urmă cu câteva decenii, dar încă mai există mult loc pentru îmbunătățiri.

La fel ca în gospodărie, ȋn acelşi fel și în afaceri și viața publică, capacitățile inerente ale femeilor ar trebui să primească respectul cuvenit. Situația este astăzi mult mai bună decât a fost în urmă cu câteva decenii, dar încă mai există mult loc pentru îmbunătățiri. Încă trebuie să învățăm cum să le oferim femeilor locul lor corect în conducere, fără să le obligăm să se comporte ca bărbații – pentru că atunci ne-ar lipsi tocmai calitatea cu care numai ei pot contribui – și fără a intimida bărbații prin prezența femeilor în conducere, deoarece calitatea masculină este la fel de necesară și numai atunci când cei doi colaborează armonios este posibilă prosperitatea de durată.

Într-adevăr, lumea se îndreaptă către o epocă în care tot mai multe femei preiau roluri de conducere, iar umanitatea nu poate decât să câștige prin asta. Totuși, ca în orice, trebuie să trecem această etapă în mod corespunzător și să vedem că dobândim calități feminine, mai degrabă decât să le pierdem pe cele masculine, astfel încât împreună, cei doi să construiască o lume asemănătoare familiei pentru umanitate și pentru ȋntreaga viață.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed