Exalta-ti personalitatea

Intrebare:  Insemna ceva cand intamplator ii povestesc unei persoane despre sitemul meu de valori iar ea sau el asculta atent. Este un lucru total diferit cand noi toti impreuna construim un tablou ideal, precum comunistii care stateau impreuna si isi imaginau viitorul ideal. Problema a fost ca acest viitor s-a dovedit a fi prea detasat de viata reala.

Raspuns: Comunistilor le-a lipsit un sistem pentru educarea oamenilor. Iar educatia, special in Rusia in acea perioada, si Rusia de azi de asemenea, exista o problema enorma deoarece pana in aceasta zi oamenii pastreaza psihologia de sclavi.  E nevoie ca sa fie restructurata treptat pentru a exalta personalitatea. Rusia are toate conditiile necesare pentru asta.

Desi miscarea indreptata catre nivelul uman, catre Adam,  presupune dizolvarea completa a persoanei in societate, iar simultan implica cresterea lui sau ei in personalitate. Asta e contradictia pe care au incercat sa o distruga pe parcursul regimului sovietic deoarece nu au putut crea un sistem pentru educatia oamenilor si  dezvoltarea unei persoane care ar putea deveni o personalitate, sa aiba propria lor opinie si sa isi poata realiza intregul lor potential. Ei pur si simplu au incercat sa faca un mic supus dintr-o persoana: „ Tu nu ai cap, Partidul va hotari pentru tine; tu nu ai nimic altceva decat cele doua maini, asa ca tu vei munci iar noi iti vom spune ce sa faci.”

Aceasta nu este imaginea lui Adam spre care ne aspiram. Tentativele de a neutraliza egoismul, de a-l anihila, si de a implanta artificial altruismul si sacrificiul de sine in locul lui- asta e impotriva naturii.

Aici noi vorbim despre invatarea unei persoane de a utiliza toate dorintele si impulsurile ei in mod corect.

Dintr-o „ Discutie despre Educatia Integrala” Nr.6,  14/12/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: