Familia în secolul XXI: actualizare

Întrebare: Există mai puţine puncte comune între noi astăzi; vechile tradiţii ale comunităţii dispar treptat. S-ar părea că lumea este impregnată de numeroase relaţii şi “lipită” cu reţele de comunicaţii avansate… Totuşi, platforma reală de interconectare şi unitate a dispărut.

Pe ce bază putem construi “o infrastructură comună”? Ce uneşte oamenii, în principal la nivelul familiei, în timp ce vechile tipuri de conexiuni se prăbuşesc?

Răspuns: Asta e problema. Înainte, legătura naturală între noi se baza pe trei factori, trei nevoi fundamentale:sex, hrană, familie. Dar astăzi, totul s-a schimbat. În primul rând, alimentele preparate sunt disponibile peste tot, viitoarea mea soţie poate chiar să nu ştie cum să gătească. Astfel, a sta singuri, adăugăm un mare “plus” existenţei noastre.

Mai mult, sexul este total accesibil şi disponibil pentru toată lumea în aceste zile. Astfel, suntem crescuţi în acest spirit. Chiar dacă dorim să menţinem o relaţie solidă permanentă, lumea ne identifică cu standardele sale, în timp ce ne amintim cât de mult “pierdem” dacă ne ţinem de abordările “învechite”. Deci, mediul nostru atrage un mare “minus” în partea “familie”.

În al treilea rând, simpla noţiune de “familie” ne sperie, deoarece ea impune obligaţii şi ne “închide” în inchisoarea de responsabilităţi fără sfârşit. Prin urmare, evident, trebuie să creăm un model de structură a familiei diferit, care să nu fie bazat pe imagini nerealiste de fete modeste, cu cozi şi rochii lungi. Familia patriarhală a dispărut, împreună cu amenajarea interioară a trei generaţii, cu o casă tradiţională, cu o grădină mare, pui şi grădină de legume. O nouă familie se simte în aer, care, se pare, trebuie să dobândească o formă foarte diferită.

În familie vom vedea o piesă, o mică celulă a sistemului mondial. Vom învăţa oamenii cum să menţină relaţia conexiunii universale corectă  care corespunde naturii, ce este necesar pentru supravieţuirea în această societate contemporană. Trebuie să ajungem la reciprocitate şi la unitate, ca în exemplul unui sistem unificat, un mecanism unic, un corp viu capabil să se echilibreze, să-şi controleze viaţa şi să aibă grijă de sănătatea sa. Este funcţionarea unui organism biologic sănătos şi este vorba despre un model al modului în care societatea umană trebuie să se comporte. Noi ar trebui să învăţăm din aceste exemple şi să le apropiem de nivelul nostru de existenţă.

Trebuie să tratăm “celula” familiei conform acestui principiu, ar trebui să o tratăm ca o parte a unui “corp” comun. El dispune de doi poli opuşi, un bărbat şi o femeie, care sunt legaţi între ei şi reprezintă o bază socială. Educaţia integrală va arăta oamenilor că suntem obligaţi prin natură să ne unim şi ne arată că unitatea este singura atitudine corectă, putem să o aplicăm în viaţă.

Atunci când oamenii văd şi resimt asta, opinia publică se va schimba: Va deveni clar că, mariajul este necesar pentru relaţie şi pentru elementele de familie care compun societatea care va fi, de asemenea, ca o mare familie. Lumea întreagă va fi ca o mare familie. Este singurul mod de a ajunge la o adevărată reuşită, ne debarasăm de frustrări şi disperare, rezolvarea problemelor opresive şi intrăm într-o nouă perioadă şi o nouă viaţă, fără precedent.

Este singura metodă posibilă. Nu putem reuşi singuri, dacă rămânem la o abordare personală îngustă. Tot ceea ce facem trebuie să fie o parte a unei preocupări comune pentru a face societatea noastră ca o singură familie. Şi, repet: opinia colectivă joacă un rol cheie aici. Ea va obliga tinerii să se conecteze ca cupluri familiale corecte.

Din “o viaţă nouă”, 06.09.2013, kab.tv

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: