Familia unei noi ere

Întrebare: Ce este o familie în termenii metodei de educaţie integrală?

Răspuns: O familie este uniunea a două persoane care au un obiectiv comun ce este în exteriorul fiecăreia dintre ele. Cuplul a construit această stare între ei, în dorinţa de a se ridica la el şi apoi se unesc, cu adevărat, în el, într-un tot inseparabil.

O familie este o unitate comună construită pe includerea reciprocă în celălalt. O uniune tipică, uniunea a două persoane la nivel de gospodărie, nu poate fi numită o familie dacă ei nu sunt conectaţi, nu se dizolvă unul în celălalt, nu devin un întreg, realizănd o medie, o a treia componentă, familia. De exemplu, pe plan psihologic, familie este un tată, o mamă şi un copil. Copilul este creaţia dintre cei doi. Astfel, o familie este: ambii soţi şi a treia parte ce o construiesc împreună.

Întrebare: Dacă această familie nu are copii, a treia componentă, atunci este o familie ?

Răspuns: Noi nu vorbim despre un copil fizic. Dacă soţii nu au construit unitatea lor colectivă, atunci nu există nici familie.

A treia componentă este legătura lor, copilul lor spiritual pentru care ei trăiesc. Ei îl sprijină, ei îl încălzesc pentru a ajunge la nivelul următor. Ei încep să simtă că, de la acest al treilea component, ei obţin o existenţă complet diferită. Prin urmare, familia noii societăţi nu va exista pentru sine, nici pentru a servi copiii la nivel fizic, răspunzând nevoilor fiziologice, ci numai pentru a da o satisfacţie spirituală reciprocă. Nu putem să atingem următorul nivel al umanităţii, fără o bună relaţie în familie.

Întrebare: Cine se poate anula înainte în familie ?

Răspuns: Nu este anulare, ci înţelegerea că, legătura trebuie să fie deasupra proprietăţilor noastre naturale egoiste individuale şi tendinţelor care sunt create pentru ca noi să ne ridicăm deasupra lor. Prin urmare, soţii sunt parteneri care se ajută reciproc în acest proces.

Din kab.tv, “prin timp”, 21.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: