Foloseste Educatia ta Numai Pentru a obtine un cec

Intrebare: Toata viata am fost un rebel impotriva sistemului social. Dupa ce, cumva, am terminat liceul, am plecat intr-o calatorie spontana si irationala, pentru a ma gasi pe mine insumi. Trebuia sa aflu ce vreau sa fac in viata – nu ceea ce altii voiau sa fac – si ce vreau, eu insumi sa fiu.

Nu este un miracol ca am descoperit Kabbalah in drumul meu. Din acel moment, (acesta a fost in 2005), am studiat sarguincios cu tine, iar in viata mea fizica, incerc sa programez faptele mele dupa modelul de la Bnei Baruch, cat mai mult posibil.

De la a fi un tip spontan, traind intr-un risc constant, ca un salbatic – prin intermediul acelor ani de studiu in Kabbalah – m-am transformat (cel putin comparativ) intr-o persoana decenta, si acum incerc sa construiesc un cadru necesar pentru un statut social si comportamental sanatos.

Mi-am gasit profesia, prin care castig banii, ca un cetatean obisnuit. Am o prietena, care probabil va fi sotia mea (relatia noastra este bazata complet, pe Kabbalah).

Intrebarea mea este relativ la studiile universitare – si in mod special in timpul nostru de instabilitate globala si multi-criza. Dupa ce am refuzat sistemul, toata viata mea, acum vreau doar sa fiu normal, si vad studiile universitare ca un mijloc de a ma ajuta sa ating aceasta “normalitate”. Sunt intr-o dilema imensa, deoarece este imposibil pentru mine a vedea doar mica mea viata, cu mediul meu mic, privind-o in afara unui punct de vedere global. Si privind lucrurile asa, am devenit foarte, foarte nesigur.

Daca am o profesie (fotograf), trebuie sa studiez la o universitate (in afaceri internationale si comunicatii sau management in publicitate)? Pentru ca ai spus, ca o persoana trebuie sa mearga la armata, sa faca o facultate, sa aiba un loc de munca si sa intemeieze o familie.

Raspunsul meu: Nu trebuie. La ceea ce m-am referit a fost, sa nu neglijezi educatia, care sa-ti permita sa-ti traiesti viata. Nimic mai mult decat atat.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: