Găseşte răul pentru a te îndepărta de el

Primul principiu al educaţiei: Natura este unită şi noi suntem în opoziţie faţă de ea.

Partea a doua: Reprocitatea ca fundaţie a echilibrului: Fiecare componentă a naturii caută echilibrul şi armonia (în limbajul ştiinţei – către homeostază). Aşa şi noi, fiind părţi ale sistemului naturii, trebuie să ajungem la echilibru şi armonie.

Faţă de nivelele mineral, vegetal şi animal ale naturii, care aspiră la echilibru în mod instinctiv, noi trebuie să ajungem la unitate şi la consideraţia reciprocă a intereselor pe baza unei dezvoltări conştiente. Asta este singura diferenţă între om şi celelalte elemente ale naturii.

O persoană trebuie să dezvăluie dezechilibrul în mod conştient, prin experienţe şi în mod logic. Trebuie să vadă toate aspectele pozitive şi negative: cât de opusă şi cât de echilibrată este cu natura. Trebuie să simtă şi să îşi cultive receptivitatea la acest lucru, să o dezvolte până într-o asemenea măsură încât senzitivitatea sa de a fi în echilibru cu natura o va conduce chiar în vârful scării spirituale.

Aşa cum a spus Baal HaSulam, primim metoda Cabala pentru a deveni conştienţi de răul nostru. Abordăm o nouă metoda de educaţie, astfel încât devenim conştienţi de răul din noi, deoarece nu trebuie să facem nimic altceva. Experimentând răul, ne îndepărtăm în mod natural de el şi luăm înapoi doar atât cât să nu îl mai suferim. Deci, cultivând în noi senzivitatea faţă de rău, ne vom îndepărta din ce în ce mai mult de el, întotdeauna la o distanţa la care nu îl vom mai simţii.

Răul se dezvăluie în ura noastră reciprocă, care ne face opuşi cu natura creaţiei. Asta este problema cu care ne confruntăm astăzi: să conectăm toate durerile şi greşelile lumi moderne cu lipsa interconexiuniilor dintre noi, dezacordul cu natura globală.

Principala noastră problemă este absenţa conexiunii dintre noi. Problema nu este în scăderea resurselor naturale şi în poluare. De fapt, nu contează. Natura este capabilă se se cureţe ea însăşi şi să se întoarcă la starea corectată, dar chiar şi asta depinde numai de buna noastră interconectare.

Nu trebuie să ne uităm la natură ci la ceea ce se întâmplă între noi. În acest fel vom obţine similaritatea cu ea.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 3/16/2011 din Principiile Educaţiei Globale

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: