Gata cu “vacile sacre” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Gata cu “vacile sacre

Anii trecuți au fost o lungă procesiune de împrǎştiere a“vacilor sacre”. De la bănci, la politică și politicieni, la agenții de informații și chiar poliție, nicio instituție nu mai este sacră și nimic nu este mai presus de ridicol și dispreț.

Când în societate există atâta separare și înstrăinare, este clar că singura soluție este opusul acestora: unitatea.

Chiar și noţiunea sacră a libertății de exprimare, articulată în Primul amendament din Constituţia SUA, a fost deturnată și măcelărită de, ei bine, luptătorii pentru libertatea de exprimare.

Unde ne duce această dezintegrare? Nu putem crede pe nimeni și ne este frică să o spunem, deoarece nu există libertatea de exprimare. Mai rău totuși, speranţa că lucrurile se vor îmbunătăți se estompează rapid.

„Odată ce oamenii își respectă reciproc dreptul la demnitate, este posibil să începem să privim cum frumusețea și puterea Americii provin tocmai din diversitatea sa.”

Aceasta este o situație foarte periculoasă. În același timp, este singura situație din care este posibil să ne dezvoltǎm. Când în societate există atât de multă separare și înstrăinare, este clar că singura soluție este opusul ei: unitatea. America este într-o situație de “acţioneazǎ sau mori”. Fie oamenii se unesc mai presus de toate cele care îi separă, fie ultimele fire care mai țin țara împreună se vor strânge, și va izbucni un al doilea război civil.

Vestea bună este că nu este prea târziu. Atât timp cât există comunicare, există speranța că oamenii vor asculta rațiunea și vor înțelege că nu va exista dreptate sau pace pentru nimeni, dacă nu există grijă pentru toată lumea. Grija, sau cel puțin preocuparea, stă la baza construirii unei societăți juste.

Gândiți-vă la părinții cu copiii lor: când copiii se ceartă, părinții ar putea da dreptate unui copil sau celuilalt, dar cu siguranță vor acționa din iubire pentru ambii și, prin urmare, în mod corect, sǎ încerce să răspundă nevoilor ambilor copii.

Poporul american nu are părinți; nimeni nu va spune Americii cine are dreptate și cine greșește, în lupta pe care națiunea chinuită o experimentează. Drept urmare, dacă poporul american nu adunǎ puterea de a pune binele comun deasupra interesului personal, acesta se va cufunda în vărsare de sânge și toată lumea va pierde.

Anul acesta, 2020, este un an critic. Trei factori au convers în acest an, fiecare dintre ei putând dezmembra orice societate: COVID-19, protestele George Floyd și alegerile prezidențiale. Împreună, cele trei formează o furtună perfectă, care pentru a fi depǎşitǎ, va avea nevoie de o națiune cu adevărat curajoasă.

Chiar și acolo unde poliția nu a fost desființată, este dificil să vezi cum pot ei singuri să-i împiedice pe oameni sǎ izbucneascǎ total în violențǎ. Cu excepția cazului în care oamenii reuşesc să-și reținǎ frustrarea, mânia și, în principal, ura față de cealaltă parte sau culoare, nicio poliție sau Gardǎ Națională nu va ajuta. Este alegerea fiecărui individ să dea exemplu de reținere, respect și, în cele din urmă, grijă de ceilalți, pur și simplu pentru că fiecare, fiecare persoană, este o ființă umană. Și așa cum aş vrea ca alții să mă trateze, la fel trebuie să-i tratez și eu pe ceilalți.

Odată atins acest nivel de restricție, este posibil să vorbim despre apropierea oamenilor. Odată ce oamenii își respectă reciproc dreptul la demnitate, este posibil să începem să privim cum frumusețea și puterea Americii provin tocmai din diversitatea sa. America este casa tuturor raselor, a tuturor culorilor, a tuturor religiilor și a tuturor viziunilor politice.

Dacă nu ar fi această diversitate, America nu ar fi America. Dar pentru a vedea acest lucru, americanii trebuie să pună națiunea înaintea diviziunii, întregul înaintea părților. Atunci, și numai atunci, ei vor putea să se unească și să fie modelul de rol care pot și trebuie să fie, liderul lumii libere.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: