Iertati-ma dar ce are umanitatea de a face cu asta

Cand cineva ajunge la Cabala nu intelege de ce are nevoie de umanitate. Cabala ne spune ca exista forte care opereaza deasupra lumii noastre si zugravesc lumea in perceptia noastra. Asta e motivul pentru care dorim sa zburam undeva in necunoscut la Creator, la sistemul Sau spiritual.

Prin urmare, omul de asemenea intelege materialul studiat personal, din puctul sau de vedere, fara sa simta nevoia urgenta de a se uni cu ceilalti. Asta e perceptia initiala, limitata, cu care noi – fiind egoisti – incepem calatoria noastra.

Doar dupa ceva ani, ca rezultat al influentei Luminii Inconjuratoare,  inteleg ca trebuie neaparat sa ma unesc cu prietenii si sa revelez Lumina in a lor interioara interconectare.

Dar cand te gandesti la tine, Lumina are un efect opus: imi demonstreaza cat de mult gresesc iar apoi observ ca trebuie sa ma unesc cu grupul. Voi descoperi Lumea superioara acolo, in profunzimile acestei uniri.

Asta e o mare revolutie in constiinta. Omul incepe sa inteleaga ca lumea spirituala chiar exista; exista in legatura dintre oameni, un loc cu coordonate complet anti-egoiste.

Apoi se iveste o problema: Cum iti demostrezi tie asta, cum te aduci pe tine mai aproape avand atitudinea corecta. Asta trebuie sa devin asa de importanta incat orice altceva sa apara complet strain. De acum inainte ma concentrez doar pe grup, pe uniunea cu el. Este singurul meu tel si nimic altceva pentru ca depind de el. Asta e al doilea nivel.

Si apoi al treilea stadiu apare, unul chiar mai complicat, cand realizezi ca trebuie sa diseminezi la scara globala.  „De cand? La urma urmei ne indreptam spre Creator. La inceput imi doresc sa ajung acolo singur, apoi realizez ca am nevoie de un grup. Dar de cand trebuie sa am grija de toti ceilalti? Un miliar de chinezi, unul de hindusi, jumatate de miliard de sud americani, jumatate de miliard de europeni, africani, ce au ei de a face cu asta? Cui ii pasa pentru cine si de ce trebuie sa o fac?”

Iar aici explicam persoanei ca ea, grupul si intreaga umanitate trebuie sa se uneasca pentru a deveni asemenea Creatorului. Alt obstacol cu care nu e de acord:” Prietenii mei si grupurile din lume au un singur scop, dar ceilalti nu au.”

Si asta e de asemenea adevarat. La urma urmei este scris:” Israel, Tora si Creatorul sunt unul.” Eu sunt  ’Israel.’ Grupul e ’Tora,’ Lumina care reformeaza. Si impreuna ne indreptam spre Creator.

Pe cealalta parte, cei 99% ramasi sunt dedesubt iar ei aspira spre placerile corporale. Asa ca de ce avem nevoie de ei?

Ca raspuns la asta, din nou si din nou, trebuie sa explicam ca suntem o veriga de legatura si ca trebuie sa devenim „ o natiune de preoti”; cu alte cuvinte, trebuie sa educam intreaga umanitate despre nevoie reciproca si unitate completa. Apoi vom lega masele la noi, precum AHP la GE si vom uni toti oamenii cu Creatorul in zece Sefirot.

Este dificil sa explici asta prietenilor din grup. In grup este campul nostru de actiune, sursa a tot si locul in care revalam totul. Circuitul se manifesta acolo: AHP, noi, Creatorul- totul in interior, totul se sfarseste in grup intr-un singur vas tesut din unirea punctelor din inimile noastre. O parte din el vine de dedesubt iar o parde de deasupra.

Grupurile noastre nu inteleg si nu doresc sa se schimbe in a fi mesagerii garantiei mutuale pentru mase. Este foarte dificil pentru o persoana sa isi tolereze ceva atat de opus, sa vada cum lucruri diferite se conecteaza intr-unul. Dar treptat totul se va rezolva.

Din partea a patra a Lectiei Zilnice de Kabbalah 14/2/2012, Introducere la Studiul celor Zece Sefirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: